”Historian opiskelusta on hyötyä alalla kuin alalla” – Itä-Suomen yliopisto

| Henkilökuva, Itä-Suomen yliopisto, Opiskelijaesittely, Yliopisto

Pyry Saloranta

Historian opiskelija
Itä-Suomen yliopisto, Joensuu

“Historian opiskelussa on lopulta hyvin vähän kyse vuosiluvuista. Se on aina ajankohtainen tieteenala, jonka opiskelemisesta on hyötyä alalla kuin alalla.

Halusin lukion jälkeen opiskella historian, yhteiskuntaopin ja uskonnon opettajaksi. Itä-Suomen yliopisto tarjoaa tähän yhdistelmään mahdollisuuden. Niinpä hain opiskelemaan Joensuuhun. Luin valintakokeisiin intensiivisesti pääasiassa lukion historian kurssikirjoja.

Sivuaineinani opiskelen teologiaa, yhteiskuntaoppia, filosofiaa, aineenopettajan pedagogisia opintoja ja rehtorin pätevyyteen oikeuttavia opintoja. Luultavasti minusta tulee opettaja, mutta myös toimittajan työ kiinnostaa.

Opiskelu on itsenäistä ja vaihtelevaa. On luentoja, kirjoitustehtäviä ja kirjatenttejä. Minut pitää kiireisenä myös ainejärjestömme Varnitsa, jonka puheenjohtajana toimin.

Parasta opinnoissani on monipuolisuus. Historian opiskelu auttaa ymmärtämään myös tätä hetkeä. Tärkeintä ei ole kysyä mitä tapahtui, vaan miksi.”

Historia auttaa ymmärtämään tätä hetkeä.

 

Itä-Suomen yliopisto - logo

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta, Joensuu ja Kuopio

Tiedekuntamme tarjoaa monialaista koulutusta kahdella eri kampuksella. Työelämän tarpeisiin vastaava koulutuksemme avaa kattavasti vaihtoehtoja asiantuntijatyöhön. Tiedekunnassamme on noin 4400 kandidaatti- ja maisteriopiskelijaa.

Yhteishaussa haettavina olevat kandidaatti- ja maisterikoulutukset ovat historia, julkisoikeus, kauppatieteet, maantiede ja ympäristöpolitiikka, oikeustiede, sosiaalitieteet, sosiaalityö ja yhteiskuntatieteet.

Lue lisää Itä-Suomen yliopistosta!

 

Teksti: Minttu Hytönen, kuva: Joona Kotilainen.
Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa.