Anssista valmistuu universaalin kielen opettaja – Itä-Suomen yliopisto

| Henkilökuva, Itä-Suomen yliopisto, Opiskelijaesittely, Yliopisto

Anssi Korhonen

Fysiikan ja matematiikan laitos,
Aineen- ja luokanopettajan koulutusohjelma
Joensuu

”Ongelmanratkaisu antaa mielettömän fiiliksen. Opettaminen tuplaa sen. Toinen ymmärtää asian, ja ratkaisee annetun tehtävän itse.

Lukion jälkeen opiskelin ensin tradenomiksi. Tehtyäni töitä pari vuotta mietin, että kaupan alan sijaan haluaisin työskennellä numeroiden tai opettamisen parissa. Täällä saan samassa paketissa molemmat.

Sosiaalinen verkosto syntyy nopeasti, ja myös yliopiston ulkopuolella on yhteisöllisiä tapahtumia. Itse opiskelu on mukavan vapaata. Sen mukana tulee kuitenkin myös vastuuta. Aikatauluttaminen on tärkeää, ja kalenteri kannattaa olla hallussa.

Opettajille on töitä tulevaisuudessakin. Itse haluaisin tehdä matematiikasta kiinnostavaa mahdollisimman monelle. Se on kuitenkin universaali numeroiden kieli.

Haluaisin tehdä matematiikasta kiinnostavaa mahdollisimman monelle.

Itä-Suomen yliopisto - logo

Aineenopettaja: matematiikka, fysiikka, kemia ja tietojenkäsittelytiede, Joensuu
Aineenopettaja ja luokanopettaja: matematiikka, fysiikka ja kemia, Joensuu

Meiltä valmistuvat opettajat menestyvät erinomaisesti työelämässä. Ainoana Suomessa tarjoamme sekä aineenopettajan että luokanopettajan kelpoisuuden antavan koulutusohjelman.

Matematiikka, fysiikka ja kemia, Joensuu

Koulutus antaa erinomaisen pohjan sellaisten ammattialojen töihin, joissa vaaditaan matematiikan, fysiikan tai kemian asiantuntijaosaamista. Fysiikan opiskelijamme erikoistuvat tulevaisuuden alalle – fotoniikkaan. Matematiikan opinnoissa suuntaudutaan matematiikan tutkijoiksi tai soveltajiksi. Kemian koulutus kemistiksi tai kemistitutkijaksi mahdollistaa toimimisen asiantuntijana teollisuudessa, korkeakouluissa, eri hallinnon aloilla tai EU:n organisaatioissa. Kaikista koulutusohjelmista, myös opettajan, voi edetä tohtoriopintoihin.

Tutustu Itä-Suomen yliopiston kemian, fysiikan ja matematiikan hakukohteisiin!

Tutustu Itä-Suomen yliopistoon!

 

Artikkeli on tehty yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa.
Teksti: Elli Collan, kuva: Anssi Tuononen