Miska on jalkasalapoliisi: ”Jalkaterän ongelma voi näkyä vaivana yläselässä” – XAMK

| Ammattikorkeakoulu, Henkilökuva, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Opiskelijaesittely

 

Miska Kivelä

Jalkaterapia
XAMK Savonlinna

“On seurattava vihjeitä. Jalkaterän ongelma voi näkyä vaivana yläselässä, sillä ihminen on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Täällä oppii havainnoimaan, päättelemään ja hakemaan ratkaisuja.

Jalkaterapia on muutakin, kuin kovettumien poistoa. Varsinkin opintojen biomekaaninen puoli kiinnostaa minua. Teemme myös erilaisia apuvälineitä. Työllistyä voi niin kunnalliselle kuin yksityiselle puolelle, ja töitä riittää.

Kampus on sopivan pieni ja tilat viihtyisät. Opintoihin kuuluu luentoja, harjoittelua sekä ryhmätöitä. Olen oppinut joustavammaksi ja pitämään paremmin kiinni aikatauluista.

Tässä työssä parantaa ihmisten elämänlaatua, erikoistuessa kenties myös kansallista urheilumenestystä – biomekaniikka on jo nyt mukana esimerkiksi muutamien keihäänheittäjien lihastasapainon kartoituksissa. ”

Katson ihmisten kenkävalintoja nykyään eri tavalla.

 

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk – on siellä missä tapahtuu ja tehdään uutta!

Xamkissa on 9 300 opiskelijaa neljällä paikkakunnalla: Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia on 59 ja ylempään AMK-tutkintoon johtavia 26. Me autamme sinua menestymään – ensin opinnoissasi ja arvostetun tutkinnon kautta myös työelämässä.

Meille opiskelijoiden oppiminen ja hyvinvointi ovat etusijalla. Pidämme opiskelijoistamme hyvää huolta, ohjaamme ja kannustamme eteenpäin. Xamkissa kampuksena on koko maailma. xamk.fi

Tutustu Xamkiin!

 

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä XAMKin kanssa. Teksti: Elli Collan, kuva: Antti Varonen