Viisi vinkkiä kokeisiinlukuun

| Mun elämä, Opiskelutaidot

Onko opiskelu vaikeaa? Kun luet kokeisiin, asiat eivät vain jää päähän ja kokeesta tulee huono arvosana? Tässä on viisi vinkkiä kokeisiinluvun parantamiseksi.

  1. Tee lukusuunnitelma. Tämä on erittäin hyvä idea varsinkin, jos koealue on pitkä. Lukusuunnitelma tarkoittaa jonkinlaista ideaa, jonka mukaan luet päivittäin. Lukusuunnitelma voi olla esimerkiksi kolme kappaleen luku päivässä ja kertausta kahtena viimeisenä päivänä.
  2. Ajattele mitä luet. Tämä on itsestäänselvyys, mutta lukemisen ajatteleminen on hyvin tärkeää. Jos vain luet etkä keskity, lukemisestasi ei ole mitään hyötyä.
  3. Lue kappale, jota käsittelitte viime tunnilla seuraavaa tuntia varten. Jos luet vain vähän ennen koetta, joudut opettelemaan kaikki asiat uudelleen. Mutta jos luet aina tunnille kappaleen, jota käsittelitte edellisellä tunnilla. Sinulla on kokeisiin hyvä perusosaaminen.
  4. Etsi joku kuulustelemaan sinulta pääasiat kokeeseen. Tämä voi olla esimerkiksi vanhempi tai kaveri. Kuulustelu on hyvä tapa testata mitä osaat ja oppimistilanne, jotta varmasti muistat tärkeät yksityiskohdat
  5. Ole ahkera! Tärkein asia kaikista. Kokeisiinluku vaatii ahkeruutta ja keskittymistä. Voit esimerkiksi laittaa kännykän äänettömälle kokeisiinluvun ajaksi.

Lukuvinkit kokosi TATin oma ysiluokkalainen TET-harjoittelija lokakuussa 2018.