Aikuiset

Aikuiset nuoren tukena

Kaipaatko apua nuoren tukemiseen elämän valinnoissa? Vanhempi, opo ja opettaja, sivulta löydät tietoa nuoren tukemiseen:

  • työelämätaidoissa
  • koulutus- ja uravalinnoissa
  • taloustaidoissa
  • omien unelmien tavoittelussa.
30.08.2018 / Uutinen

Yrittäjän päivä muistuttaa yrittäjyyden iloista ja haasteista – yrittäjähenkeä tarvitsevat työelämässä kaikki

Kansallista Yrittäjän päivää vietetään jälleen 5.9. Päivä on muistutus ja kunnianosoitus yrittäjien tekemälle työlle osana suomalaista yhteiskuntaa. Merkkipäivän tavoitteena on myös kannustaa nuoria yrittäjähenkisyyteen. TAT vinkkaa päivään sopivista materiaaleista.

Vanhemmuuden tuskasta vahvuuksien ja voimavarojen tunnistamiseen – avain voi löytyä onnistumisen hetkistä
Blogi

Vanhemmuuden tuskasta vahvuuksien ja voimavarojen tunnistamiseen – avain voi löytyä onnistumisen hetkistä

Mitä jos seuraavan kerran kun juttelet nuoren kanssa koulusta, aloitatkin kysymällä, mikä tuottaa hänelle onnistumisen tunnetta? Se lisääntyy mitä ajattelet, joten on hyvä tiedostaa mitä ajattelee.

05.06.2018 / Uutinen

Ajankohtaista taloustietoa ja vinkkejä opetuksen tueksi Talous tutuksi -koulutuksista

Vuosittaisissa Talous tutuksi -täydennyskoulutuksissa tarjotaan opettajille ja opinto-ohjaajille ajankohtaista taloustietoa sekä vinkkejä talousopetuksen tueksi. Syksyn 2018 ohjelma on nyt julki ja ilmoittautuminen käynnissä.

Itseluottamuksella ja uraohjauksella maailmalle – nuori kaipaa lääkettä epävarmuuteensa
Blogi

Itseluottamuksella ja uraohjauksella maailmalle – nuori kaipaa lääkettä epävarmuuteensa

Lukiokoulutuksen suosio jatkaa kasvuaan. Yläkoululaisista 60 % haluaisi suunnata lukioon, kertoo Kun koulu loppuu – Nuorten tulevaisuusraportti 2018. Lopulliset koulutuspaikat jakautuvat kuitenkin suunnilleen tasan ammatillisen ja lukiokoulutuksen välillä. Uskallan väittää, että lukiokoulutuksen suosio kertoo enemmän ajallemme tyypillisestä epävarmuuden ilmapiiristä kuin lukion erinomaisuudesta.

16.05.2018 / Uutinen

Amiksilla selvät suunnitelmat valmistumisen jälkeen, lukiolaiset hukassa valintojensa kanssa

Ammattiin opiskelevilla nuorilla on selkeät tulevaisuuden suunnitelmat valmistumisensa jälkeen. 90 prosenttia aikoo hakea töitä ja 48 prosenttia suunnittelee hakevansa jatko-opiskelemaan ammattikorkeakouluun. Lukiolaisten valinnanvaikeus ja stressi näkyy valintojen jakautumisena useamman vaihtoehdon kesken.

15.05.2018 / Uutinen

Nuorilta nuorille – Pörssilähettiläät opettavat taloutta ikätovereilleen

Pörssisäätiö on käynnistänyt Pörssilähettiläät-projektin nuorten talousosaamisen parantamiseksi. Tarkoituksena on antaa nuorille tasavertaisemmat mahdollisuudet vaurastua.

12.04.2018 / Uutinen

Kesälukiossa harjoitellaan verkostoitumista, pohditaan kiertotaloutta ja tutustutaan avaruusbisnekseen

TATin kesälukio Tulevaisuuden liiketoiminta järjestetään 11.-15.6. Helsinigissä. Viikon kestävän intensiivikurssin aikana nuoret tutustuvat tulevaisuuden tarjoamiin liiketoimintamahdollisuuksiin muun muassa yritysvierailujen avulla.

22.03.2018 / Uutinen

Tutkimustieto käyttöön oppimisen edistämiseksi

Aivojen toimintaan erikoistuneet tutkijat puurtavat oppimismekanismien ja oppimista edesauttavien elementtien kartoittamisessa jatkuvasti, ja uutta tietoa kertyy pala palalta. Miten musiikki, liikunta ja uni liittyvät oppimiseen?


Ei tiedossa olevia tapahtumia