Aikuiset

Aikuiset nuoren tukena

Kaipaatko apua nuoren tukemiseen elämän valinnoissa? Vanhempi, opo ja opettaja, sivulta löydät tietoa nuoren tukemiseen:

  • työelämätaidoissa
  • koulutus- ja uravalinnoissa
  • taloustaidoissa
  • omien unelmien tavoittelussa.

Vero2019 -tapahtuma: Luentovinkit opettajalle

Veronmaksajain keskusliitto järjestää Vero2019 tapahtuman 12. - 13.3. 2019 Marina Congress Centerissä Helsingissä. TAT kutsuu opettajat tutustumaan talouden, sijoittamisen ja verotuksen uusiin tuuliin. Katso täältä luentovinkit!

Myötätuntoa kriisien keskelle – riittävän hyvin nuoren tukena vaikeissa elämäntilanteissa
Blogi

Myötätuntoa kriisien keskelle – riittävän hyvin nuoren tukena vaikeissa elämäntilanteissa

Minkälaisia tunteita ja ajatuksia sinulla heräsi viimeksi, kun kohtasit kriisin keskellä olevan nuoren? Miten toimit tilanteessa? Keinottomuuden ja riittämättömyyden tunteet ovat inhimillisiä kohdatessamme toisen hätää tai kärsimystä. Tue nuorta rohkeasti omana itsenäsi ja pyri hyväksymään se, ettei sinun tarvitse osata ratkoa tilannetta. Kriisiä pystyy harvoin suorittamaan pois.

Taloussankari-peli talousopetuksen tueksi

Kaipaatko materiaalia yläkouluikäisen talousopetukseen? Nyt sitä on saatavilla! Taloudellinen tiedotustoimisto TATin, Nordean ja Pörssisäätiön yhdessä tuottama Taloussankari-mobiilipeli auttaa nuoria hahmottamaan henkilökohtaisen taloudenhallinan eri osia ja kannustaa tekemään arkitaloudessa harkittuja päätöksiä.

Raha ja talous kiinnostavat poikia enemmän kuin tyttöjä

Talousasiat ovat nuorten mielestä kiinnostavia, mutta petraamista talousosaamisessa riittää vielä. Halua talousosaamisen parantamiseen löytyy kyllä. Tulokset selviävät tuoreesta Nuorten talousosaaminen -tutkimuksesta.

Älypuhelinsovellukset ja sosiaalisen median mainokset tavoittavat nykypäivän työnhakijan

Nykyään teknologian määrä vain nousee. Tämä voi myös vaikuttaa työnhakuun ja teknologiaan, jolla osaaviin työntekijöihin saa yhteyttä. Nykypäivän työnhakijat käyttävät vähintään kolmea eri teknologiaa työnhaussa.

Podcast soikoon! Työelämä- ja talousoppeja suoraan luureihin

TAT tarjoaa tuokiokuvia taloudesta ja työelämästä nyt myös podcastien muodossa. Tarjolla on nopeaan kuunteluun soveltuvia talousvinkkejä nuorille sekä vaativampaankin makuun sopivaa keskustelua työelämän muutoksista ja osaamistarpeita yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

Erilaiset TET-mallit koottu yhteen

TET eli työelämään tutustuminen on kuulunut osaksi peruskoulua jo 40 vuotta. Nuorelle tärkeitä kokemuksia työelämästä antavasta TET-jaksosta on nähty vuosien varrella erilaisia variaatioita. Kun koulu loppuu -sivusto kokoaa nyt erilaiset TET-mallit yhden katon alle.

Yrittäjän päivä muistuttaa yrittäjyyden iloista ja haasteista – yrittäjähenkeä tarvitsevat työelämässä kaikki

Kansallista Yrittäjän päivää vietetään jälleen 5.9. Päivä on muistutus ja kunnianosoitus yrittäjien tekemälle työlle osana suomalaista yhteiskuntaa. Merkkipäivän tavoitteena on myös kannustaa nuoria yrittäjähenkisyyteen. TAT vinkkaa päivään sopivista materiaaleista.


Ei tiedossa olevia tapahtumia