Aikuiset

Aikuiset nuoren tukena

Kaipaatko apua nuoren tukemiseen elämän valinnoissa? Vanhempi, opo ja opettaja, sivulta löydät tietoa nuoren tukemiseen:

  • työelämätaidoissa
  • koulutus- ja uravalinnoissa
  • taloustaidoissa
  • omien unelmien tavoittelussa.
Materiaali

Opinto-ohjaajan opas – Nuoret kesätöihin

Kevät on täällä ja kesälaitumet kutsuvat pian! Kesäloman aikana nuori voi levon lisäksi hankkia arvokasta työkokemusta. Alla on koottuna muistilistoja ja tehtäviä, joiden avulla nuorta voi kannustaa kesätöiden hankkimiseen. Kompaktit videot soveltuvat näytettäväksi nuorille. Ota kesätyöt puheeksi ja auta nuori alkuun!

HarjoituksetKesätyö

Positiivinen CV apuna nuoren osaamisen tunnistamisessa

Positiivinen CV on työväline nuorille, joka yhdistää osaamisen nuoren kaikilta elämän osa-alueilta.

Materiaali

Mitä on e-urheilu?

Mitä on e-urheilu? Elektroninen urheilu eli e-urheilu tai esport on videopelien kilpapelaamista. E-urheilun suosio kasvaa nuorten keskuudessa koko ajan ja se tarjoaa monipuolisia uravaihtoehtoja. Mitä on e-urheilu -videolla SJ Gaming -pelijoukkueen urheilutoimenjohtaja Otto Takala kertoo mm. siitä, mitä e-urheilu ja vastuullinen pelaaminen ovat.

Koulutus & ammatitTyöelämäVideo

Näin nuoret ajattelevat: vähemmän paineita lukioon, enemmän opetusta amikseen

Lukiolaiset uupuvat, polttavat itsensä loppuun ja pitävät välivuoden. Ammatilliset opiskelijat toivovat enemmän laadukkaita oppitunteja ja konkreettista tekemistä. Toisen asteen opiskelijoita, oppilaitoksesta riippumatta, yhdistää konkretian ja työelämätaitojen opetuksen kaipuu.

Nousussa-videokoulutus avustaa nuoria sujuvasti työelämään

Nuoret kaipaavat työnhakunsa tueksi neuvoja ja vinkkejä, usein videomuodossa. Nousussa tarjoaa oppilaitoksille mobiilikoulutusta, joka edistää nuorten pääsyä työelämään.

Koulumotivaatioprofiililla lisätään itseymmärrystä

Tulevaisuuden työelämän myllerryksessä motivaation tärkeys korostuu oppilaanohjauksessa. Koulumotivaatioprofiili on 12-25 vuotiaille tarkoitettu väline motivaation tunnistamiseen ja kehittämiseen.

Vero2019 -tapahtuma: Luentovinkit opettajalle

Veronmaksajain keskusliitto järjestää Vero2019 tapahtuman 12. - 13.3. 2019 Marina Congress Centerissä Helsingissä. TAT kutsuu opettajat tutustumaan talouden, sijoittamisen ja verotuksen uusiin tuuliin. Katso täältä luentovinkit!

Myötätuntoa kriisien keskelle – riittävän hyvin nuoren tukena vaikeissa elämäntilanteissa
Blogi

Myötätuntoa kriisien keskelle – riittävän hyvin nuoren tukena vaikeissa elämäntilanteissa

Minkälaisia tunteita ja ajatuksia sinulla heräsi viimeksi, kun kohtasit kriisin keskellä olevan nuoren? Miten toimit tilanteessa? Keinottomuuden ja riittämättömyyden tunteet ovat inhimillisiä kohdatessamme toisen hätää tai kärsimystä. Tue nuorta rohkeasti omana itsenäsi ja pyri hyväksymään se, ettei sinun tarvitse osata ratkoa tilannetta. Kriisiä pystyy harvoin suorittamaan pois.


Ei tiedossa olevia tapahtumia