Aikuiset

Aikuiset nuoren tukena

Kaipaatko apua nuoren tukemiseen elämän valinnoissa? Vanhempi, opo ja opettaja, sivulta löydät tietoa nuoren tukemiseen:

  • työelämätaidoissa
  • koulutus- ja uravalinnoissa
  • taloustaidoissa
  • omien unelmien tavoittelussa.

Näin nuoret ajattelevat: vähemmän paineita lukioon, enemmän opetusta amikseen

Lukiolaiset uupuvat, polttavat itsensä loppuun ja pitävät välivuoden. Ammatilliset opiskelijat toivovat enemmän laadukkaita oppitunteja ja konkreettista tekemistä. Toisen asteen opiskelijoita, oppilaitoksesta riippumatta, yhdistää konkretian ja työelämätaitojen opetuksen kaipuu.

Nousussa-videokoulutus avustaa nuoria sujuvasti työelämään

Nuoret kaipaavat työnhakunsa tueksi neuvoja ja vinkkejä, usein videomuodossa. Nousussa tarjoaa oppilaitoksille mobiilikoulutusta, joka edistää nuorten pääsyä työelämään.

Koulumotivaatioprofiililla lisätään itseymmärrystä

Tulevaisuuden työelämän myllerryksessä motivaation tärkeys korostuu oppilaanohjauksessa. Koulumotivaatioprofiili on 12-25 vuotiaille tarkoitettu väline motivaation tunnistamiseen ja kehittämiseen.

Vero2019 -tapahtuma: Luentovinkit opettajalle

Veronmaksajain keskusliitto järjestää Vero2019 tapahtuman 12. - 13.3. 2019 Marina Congress Centerissä Helsingissä. TAT kutsuu opettajat tutustumaan talouden, sijoittamisen ja verotuksen uusiin tuuliin. Katso täältä luentovinkit!

Myötätuntoa kriisien keskelle – riittävän hyvin nuoren tukena vaikeissa elämäntilanteissa
Blogi

Myötätuntoa kriisien keskelle – riittävän hyvin nuoren tukena vaikeissa elämäntilanteissa

Minkälaisia tunteita ja ajatuksia sinulla heräsi viimeksi, kun kohtasit kriisin keskellä olevan nuoren? Miten toimit tilanteessa? Keinottomuuden ja riittämättömyyden tunteet ovat inhimillisiä kohdatessamme toisen hätää tai kärsimystä. Tue nuorta rohkeasti omana itsenäsi ja pyri hyväksymään se, ettei sinun tarvitse osata ratkoa tilannetta. Kriisiä pystyy harvoin suorittamaan pois.

Taloussankari-peli talousopetuksen tueksi

Kaipaatko materiaalia yläkouluikäisen talousopetukseen? Nyt sitä on saatavilla! Talous ja nuoret TATin, Nordean ja Pörssisäätiön yhdessä tuottama Taloussankari-peli auttaa nuoria hahmottamaan henkilökohtaisen taloudenhallinnan eri osia ja kannustaa tekemään arkitaloudessa harkittuja päätöksiä.

Raha ja talous kiinnostavat poikia enemmän kuin tyttöjä

Talousasiat ovat nuorten mielestä kiinnostavia, mutta petraamista talousosaamisessa riittää vielä. Halua talousosaamisen parantamiseen löytyy kyllä. Tulokset selviävät tuoreesta Nuorten talousosaaminen -tutkimuksesta.

Älypuhelinsovellukset ja sosiaalisen median mainokset tavoittavat nykypäivän työnhakijan

Nykyään teknologian määrä vain nousee. Tämä voi myös vaikuttaa työnhakuun ja teknologiaan, jolla osaaviin työntekijöihin saa yhteyttä. Nykypäivän työnhakijat käyttävät vähintään kolmea eri teknologiaa työnhaussa.


Ei tiedossa olevia tapahtumia