Aikuiset

Aikuiset nuoren tukena

Kaipaatko apua nuoren tukemiseen elämän valinnoissa? Vanhempi, opo ja opettaja, sivulta löydät tietoa nuoren tukemiseen:

  • työelämätaidoissa
  • koulutus- ja uravalinnoissa
  • taloustaidoissa
  • omien unelmien tavoittelussa.
16.05.2018 / Uutinen

Amiksilla selvät suunnitelmat valmistumisen jälkeen, lukiolaiset hukassa valintojensa kanssa

Ammattiin opiskelevilla nuorilla on selkeät tulevaisuuden suunnitelmat valmistumisensa jälkeen. 90 prosenttia aikoo hakea töitä ja 48 prosenttia suunnittelee hakevansa jatko-opiskelemaan ammattikorkeakouluun. Lukiolaisten valinnanvaikeus ja stressi näkyy valintojen jakautumisena useamman vaihtoehdon kesken.

15.05.2018 / Uutinen

Nuorilta nuorille – Pörssilähettiläät opettavat taloutta ikätovereilleen

Pörssisäätiö on käynnistänyt Pörssilähettiläät-projektin nuorten talousosaamisen parantamiseksi. Tarkoituksena on antaa nuorille tasavertaisemmat mahdollisuudet vaurastua.

12.04.2018 / Uutinen

Kesälukiossa harjoitellaan verkostoitumista, pohditaan kiertotaloutta ja tutustutaan avaruusbisnekseen

TATin kesälukio Tulevaisuuden liiketoiminta järjestetään 11.-15.6. Helsinigissä. Viikon kestävän intensiivikurssin aikana nuoret tutustuvat tulevaisuuden tarjoamiin liiketoimintamahdollisuuksiin muun muassa yritysvierailujen avulla.

22.03.2018 / Uutinen

Tutkimustieto käyttöön oppimisen edistämiseksi

Aivojen toimintaan erikoistuneet tutkijat puurtavat oppimismekanismien ja oppimista edesauttavien elementtien kartoittamisessa jatkuvasti, ja uutta tietoa kertyy pala palalta. Miten musiikki, liikunta ja uni liittyvät oppimiseen?

20.03.2018 / Uutinen

Tutkimus: Rahatilanne eriarvoistaa nuorten valintoja opinnoissa ja vapaa-ajalla

Taloudelliset esteet voivat kaventaa nuoren mahdollisuuksia päättää opiskelualastaan tai -paikastaan. Rahatilanne vaikuttaa erityisesti ilman tutkintoa tai opiskelupaikkaa olevien nuorten kouluttautumiseen: heistä lähes puolet ovat joutuneet karsimaan opintojaan tai luopumaan niistä rahanpuutteen takia. Tulokset selviävät Nuorisobarometri 2017 -tutkimuksesta.

12.03.2018 / Uutinen

Ammatillisen koulutuksen uudistus astui voimaan – lue viisi keskeistä muutosta

Ammatillisen koulutuksen lakiuudistus astui voimaan vuoden 2018 alusta. Suomen suurin koulutuslainsäädännön uudistus lähes kahteenkymmeneen vuoteen tarkoittaa opiskelijalle lisää joustavuutta ja yksilöllisyyttä opintopolkuun sekä monipuolisia oppimisympäristöjä.

Kolme keinoa nuoren kohtaamiseen – kannusta, tue, patista
Blogi

Kolme keinoa nuoren kohtaamiseen – kannusta, tue, patista

Erimielisyyksien selvittely kaverin kanssa. Jatko-opintopaikan valinta. Kesätöiden hakeminen. Miksi se on joillekin niin helppoa, mutta toiselle lähes ylitsepääsemätöntä?

02.03.2018 / Uutinen

Talousguru 2018: Aktiivisella median seuraamisella talouden monitaituriksi

Miten pärjäisit keskustelussa verosuunnittelusta, valtionyhtiöistä tai keskuspankkien tekemästä elvytyksestä? Muun muassa näistä aiheista väiteltiin lukiolaisten Talousguru-kilpailussa. Voiton vei Tuukka Tuomikoski Oulusta.