Koulutus

Koulutus on sijoitus tulevaisuuteen

 

Nuori joutuu tekemään tärkeitä koulutus- ja alavalintoja ikävaiheessa, jolloin elämässä kuohuaa eikä ammatinvalinta ole välttämättä kiikareissa se tärkein asia. Tukena olevan aikuisen tehtävänä on kannustaa nuorta pohtimaan koulutus- ja alavalintoja mahdollisimman laajasti, tuomatta kuitenkaan omaa näkemystä liian vahvasti nuoren eteen.

Miten ympäristö vaikuttaa nuoren valintoihin? Millaisia koulutus- ja alavaihtoehtoja on olemassa? Mitä kannattaisi opiskella, jotta mahdollisuudet tulevissa valinnoissa olisivat mahdollisimman laajat? Muun muassa näihin asioihin tartutaan tällä sivulla.

Koulutus- ja alavalinnoissa nuorta auttavat myös Mille alalle?- ja Minne opiskelemaan? -sivut.

Materiaali

Mitä on e-urheilu?

Mitä on e-urheilu? Elektroninen urheilu eli e-urheilu tai esport on videopelien kilpapelaamista. E-urheilun suosio kasvaa nuorten keskuudessa koko ajan ja se tarjoaa monipuolisia uravaihtoehtoja. Mitä on e-urheilu -videolla SJ Gaming -pelijoukkueen urheilutoimenjohtaja Otto Takala kertoo mm. siitä, mitä e-urheilu ja vastuullinen pelaaminen ovat.

Koulutus & ammatitTyöelämäVideo
Itseluottamuksella ja uraohjauksella maailmalle – nuori kaipaa lääkettä epävarmuuteensa
Blogi

Itseluottamuksella ja uraohjauksella maailmalle – nuori kaipaa lääkettä epävarmuuteensa

Lukiokoulutuksen suosio jatkaa kasvuaan. Yläkoululaisista 60 % haluaisi suunnata lukioon, kertoo Kun koulu loppuu – Nuorten tulevaisuusraportti 2018. Lopulliset koulutuspaikat jakautuvat kuitenkin suunnilleen tasan ammatillisen ja lukiokoulutuksen välillä. Uskallan väittää, että lukiokoulutuksen suosio kertoo enemmän ajallemme tyypillisestä epävarmuuden ilmapiiristä kuin lukion erinomaisuudesta.

Amiksilla selvät suunnitelmat valmistumisen jälkeen, lukiolaiset hukassa valintojensa kanssa

Ammattiin opiskelevilla nuorilla on selkeät tulevaisuuden suunnitelmat valmistumisensa jälkeen. 90 prosenttia aikoo hakea töitä ja 48 prosenttia suunnittelee hakevansa jatko-opiskelemaan ammattikorkeakouluun. Lukiolaisten valinnanvaikeus ja stressi näkyy valintojen jakautumisena useamman vaihtoehdon kesken.

Nuorilta nuorille – Pörssilähettiläät opettavat taloutta ikätovereilleen

Pörssisäätiö on käynnistänyt Pörssilähettiläät-projektin nuorten talousosaamisen parantamiseksi. Tarkoituksena on antaa nuorille tasavertaisemmat mahdollisuudet vaurastua.

Tutkimustieto käyttöön oppimisen edistämiseksi

Aivojen toimintaan erikoistuneet tutkijat puurtavat oppimismekanismien ja oppimista edesauttavien elementtien kartoittamisessa jatkuvasti, ja uutta tietoa kertyy pala palalta. Miten musiikki, liikunta ja uni liittyvät oppimiseen?

Tutkimus: Rahatilanne eriarvoistaa nuorten valintoja opinnoissa ja vapaa-ajalla

Taloudelliset esteet voivat kaventaa nuoren mahdollisuuksia päättää opiskelualastaan tai -paikastaan. Rahatilanne vaikuttaa erityisesti ilman tutkintoa tai opiskelupaikkaa olevien nuorten kouluttautumiseen: heistä lähes puolet ovat joutuneet karsimaan opintojaan tai luopumaan niistä rahanpuutteen takia. Tulokset selviävät Nuorisobarometri 2017 -tutkimuksesta.

Ammatillisen koulutuksen uudistus astui voimaan – lue viisi keskeistä muutosta

Ammatillisen koulutuksen lakiuudistus astui voimaan vuoden 2018 alusta. Suomen suurin koulutuslainsäädännön uudistus lähes kahteenkymmeneen vuoteen tarkoittaa opiskelijalle lisää joustavuutta ja yksilöllisyyttä opintopolkuun sekä monipuolisia oppimisympäristöjä.

Miesten töissä?
Blogi

Miesten töissä?

Tulin Destiaan kesätöihin ensimmäisen ammattikorkeakoulussa viettämäni vuoden jälkeen. Yhden yritykselle tekemäni puhelinsoiton ansiosta sain...


Info

Kunkoululoppuu.fi on Suomen suurin ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa ja oivalluksia koulutuksesta sekä työelämästä. Puhetta rahasta ja oman talouden hallinnasta.

Kunkoululoppuu.fi-kokonaisuuteen kuuluvat sivuston lisäksi myös nuorisoon liittyviä tutkimuksia sekä abeille suunnattu lehti lukion jälkeisistä vaihtoehdoista.

Sivustoa ylläpitää Talous ja nuoret TAT. Kunkoululoppuu-sivuston lisäksi TATin tuotteita ovat mm. Yrityskylä ja Bisneskurssit.


© 2021 Kun koulu loppuu