Talous

Talous

05.06.2018 / Uutinen

Ajankohtaista taloustietoa ja vinkkejä opetuksen tueksi Talous tutuksi -koulutuksista

Vuosittaisissa Talous tutuksi -täydennyskoulutuksissa tarjotaan opettajille ja opinto-ohjaajille ajankohtaista taloustietoa sekä vinkkejä talousopetuksen tueksi. Syksyn 2018 ohjelma on nyt julki ja ilmoittautuminen käynnissä.

15.05.2018 / Uutinen

Nuorilta nuorille – Pörssilähettiläät opettavat taloutta ikätovereilleen

Pörssisäätiö on käynnistänyt Pörssilähettiläät-projektin nuorten talousosaamisen parantamiseksi. Tarkoituksena on antaa nuorille tasavertaisemmat mahdollisuudet vaurastua.

12.04.2018 / Uutinen

Kesälukiossa harjoitellaan verkostoitumista, pohditaan kiertotaloutta ja tutustutaan avaruusbisnekseen

TATin kesälukio Tulevaisuuden liiketoiminta järjestetään 11.-15.6. Helsinigissä. Viikon kestävän intensiivikurssin aikana nuoret tutustuvat tulevaisuuden tarjoamiin liiketoimintamahdollisuuksiin muun muassa yritysvierailujen avulla.

20.03.2018 / Uutinen

Tutkimus: Rahatilanne eriarvoistaa nuorten valintoja opinnoissa ja vapaa-ajalla

Taloudelliset esteet voivat kaventaa nuoren mahdollisuuksia päättää opiskelualastaan tai -paikastaan. Rahatilanne vaikuttaa erityisesti ilman tutkintoa tai opiskelupaikkaa olevien nuorten kouluttautumiseen: heistä lähes puolet ovat joutuneet karsimaan opintojaan tai luopumaan niistä rahanpuutteen takia. Tulokset selviävät Nuorisobarometri 2017 -tutkimuksesta.

02.03.2018 / Uutinen

Talousguru 2018: Aktiivisella median seuraamisella talouden monitaituriksi

Miten pärjäisit keskustelussa verosuunnittelusta, valtionyhtiöistä tai keskuspankkien tekemästä elvytyksestä? Muun muassa näistä aiheista väiteltiin lukiolaisten Talousguru-kilpailussa. Voiton vei Tuukka Tuomikoski Oulusta.

Materiaali

Mun elämä, mun rahat -video nuorten rahankäytöstä

Miten nuoret puhuvat rahasta? Mihin nuoret käyttävät rahaa ja mitä he ajattelevat säästämisestä? Mun elämä, mun rahat -video sopii...

TalousVideo
20.02.2018 / Uutinen

Talouden ja sijoittamisen aakkoset – montako termiä tunnistat?

Tiedätkö mitä tarkoittaa johdannainen, yhteisövero tai NASDAQ? Testaa talous- ja sijoitustermistön tuntemuksesi talousaakkosten avulla.

16.02.2018 / Uutinen

Puhutaan elämästä, puhutaan rahasta – TAT rohkaisee nuoria oman talouden hallintaan

Mihin nuorella kuluu rahaa ja miten omaa taloutta voi suunnitella? Entä miten rahaa voi ”laittaa vaikka vähän poikimaan”? Taloudellinen tiedotustoimisto TAT keskustelee 8.-luokkalaisten kanssa oman talouden hallinnasta Mun elämä, mun rahat -koulukiertueellaan.