Työelämä

Työelämä muuttuu – muutummeko me?

 

Työelämä on kovassa myllerryksessä. Syksyllä 2018 koulutiensä aloittava lapsi siirtyy korkeakoulusta työelämään aikaisintaan vuonna 2035. Nykynuoristakin 65 % tulee työskentelemään ammateissa, joita ei ole vielä olemassa (World Economic Forum 2016). On mahdotonta sanoa millaisella osaamisella pärjää kymmenen vuoden kuluttua.

Työurat pilkkoutuvat ja ihmiselle kertyy kokemusta useasta erilaista ammatista elämänsä aikana. ”Mikä susta tulee isona?” on mahdoton kysymys nuorelle vastata. Kysytään siksi jatkossa, mitä haluat tehdä seuraavaksi.

Nousussa-videokoulutus avustaa nuoria sujuvasti työelämään

Nuoret kaipaavat työnhakunsa tueksi neuvoja ja vinkkejä, usein videomuodossa. Nousussa tarjoaa oppilaitoksille mobiilikoulutusta, joka edistää nuorten pääsyä työelämään.

Koulumotivaatioprofiililla lisätään itseymmärrystä

Tulevaisuuden työelämän myllerryksessä motivaation tärkeys korostuu oppilaanohjauksessa. Koulumotivaatioprofiili on 12-25 vuotiaille tarkoitettu väline motivaation tunnistamiseen ja kehittämiseen.

Podcast soikoon! Työelämä- ja talousoppeja suoraan luureihin

TAT tarjoaa tuokiokuvia taloudesta ja työelämästä nyt myös podcastien muodossa. Tarjolla on nopeaan kuunteluun soveltuvia talousvinkkejä nuorille sekä vaativampaankin makuun sopivaa keskustelua työelämän muutoksista ja osaamistarpeita yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

Materiaali

Näin ohjaat nuoren Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöharjoitteluun

Videolla kerromme, miten aikuinen voi tukea nuorta Tutustu työelämään ja tienaa (TTT) -kesätöihin pääsyssä. Video on tarkoitettu opettajille, opoille,...

KesätyöTyöelämäVideo
Materiaali

Olisiko minusta yrittäjäksi? Kahden nuoren yrittäjätarinat videolla

Leevi perusti oman kiinteistöhuoltoyrityksensä 14-vuotiaana ja Liina-Lyydia kahvikioskinsa 16-vuotiaana. Katso nuorten inspiroivat tarinat!

TyöelämäVideoYrittäjyys
Viisi vinkkiä kesätyönhaussa erottautumiseen
Blogi

Viisi vinkkiä kesätyönhaussa erottautumiseen

Olen ahkera ja tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Työnantaja törmää usein tämänkaltaisiin hakemusfraaseihin. Rekrytoijat...

Miesten töissä?
Blogi

Miesten töissä?

Tulin Destiaan kesätöihin ensimmäisen ammattikorkeakoulussa viettämäni vuoden jälkeen. Yhden yritykselle tekemäni puhelinsoiton ansiosta sain...

Huumorivideoita ja fanitapaamisia – onko tubettaminen oikeaa työtä?

Satojatuhansia seuraajia, tuntien nimmarijonoja ja kirkuvia faneja. Tubettajat ovat nykypäivän pop-tähtiä, mielipidevaikuttajia ja haluttuja mainoskasvoja. Tubettamisen taustalla on kovaa työtä ja monipuolista osaamista, joka johtaa toisinaan ammattiin asti.