Ainutkertaisella koulutuksella liikennesuunnittelijaksi HAMKista

| Hämeen ammattikorkeakoulu - HAMK, Opiskelijaesittely

Mikko Tuunanen - liikenneala

Mikko Tuunanen, 23, liikennealan opiskelija

“Tunneilla käsitellyistä asioista on saanut hyvän pohjan, joiden avulla
todellisista tilanteista selviää.”

Abina

Vielä lukiossa minulla ei ollut varmoja suunnitelmia, enkä edes tiennyt liikennesuunnittelusta. Punnitsin vaihtoehtoja psykologian ja TKK:n välillä, mutta en hakenut kumpaankaan. Olen aina urheillut ja silloin halusin panostaa koripalloon. Välivuoden ajoin taksia ja innostuin liikenteestä. Internetistä löysin Hämeen ammattikorkeakoulun, joka tarjosi ainoana Suomessa liikennealan koulutusta. Se vaikutti mielenkiintoiselta mahdollisuudelta päästä vaikuttamaan ihmisten tapoihin liikkua, joten päätin hakea.

HAMKissa

Opintoni ovat alusta asti olleet käytännönläheisiä. Tietysti ensin oli teoriaopintoja sekä matematiikkaa ja fysiikkaa, mutta aina on ollut myös työhön tähtääviä opintoja. Esimerkiksi koulussa on käyty läpi suunnitteluohjelmia, joiden perusteiden hallitsemisesta on hyötyä töissä. Tunneilla käsitellyistä asioista on saanut hyvän pohjan, joiden avulla todellisista tilanteista selviää. Lukujärjestysten väljyys mahdollistaa työn ja opiskelun yhdistämisen, mutta vaatii kompromisseja.

Töissä

Hain kesätöihin konsulttitoimisto Ramboll Finlandin liikennesuunnitteluyksikköön. Vaikkei minulla ollut kokemusta, pääsin harjoittelijaksi. Sillä tiellä olen edelleen. Työkseni suunnittelen liikenneratkaisuja, esimerkiksi liittymiin ja pysäköintilaitoksiin. Tavoitteenani on saada liikenne toimimaan jouhevasti ja turvallisesti, kaikki kulkumuodot huomioiden. Liikennealalla löytyy paljon vaihtelevia työtehtäviä. Parasta työssäni on se, että pystyn tekemää liikenneratkaisuja, jotka helpottavat ihmisten liikkumista konkreettisesti.

HAMKissa voit suorittaa tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon seuraavissa koulutusohjelmissa:

  • Bio- ja elintarviketekniikka, Hämeenlinna
  • Liikenneala, Riihimäki
  • Kone- ja tuotantotekniikka, Riihimäki
  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka – insinööri & rakennusmestari, Hämeenlinna
  • Tieto- ja viestintätekniikka, Riihimäki

Englanniksi:

  • Automation Engineering, Valkeakoski
  • Construction Engineering, Hämeenlinna
  • Mechanical Engineering and Production Technology, Riihimäki

 

HAMK_yhdistelma_vari_72

Teksti: Virvamaria Toikka, kuvat: Tommi Heino

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä HAMKin kanssa.