Historian henkilöiden ajatukset heräävät eloon sovelletun historian opinnoissa – Oulun yliopisto

| Henkilökuva, Opiskelijaesittely, Oulun yliopisto, Yliopisto

Valtteri Moilanen

Tieteiden ja aatteiden historian pääaineen opiskelija
Oulun yliopisto

”Tieteiden- ja aatteiden historiaa (ent. aate- ja oppihistoria) voi opiskella Suomessa vain Oulun yliopistossa. Sovelletun historian alassa perehdytään historian henkilöiden ajatuksiin, näkemyksiin sekä heistä kumpuaviin käsitteisiin ja aatteisiin.

Olen kiinnostunut erityisesti antiikin historiasta ja avantgardismista. Myös uusien asioiden oppiminen ja kyseenalaistaminen on mielenkiintoista. Historian opiskelussa luettujen asioiden ei välttämättä voi olettaa olevan totta. Minua kiinnostaa, voinko itse keksiä jotain uutta tai löytää erilaisen näkökulman johonkin asiaan.

Opiskelu täällä on hauskaa, opiskelijaporukka on todella mukava ja henkilökunta helposti lähestyttävä. Haastavinta on laaja tietomäärä, johon pitää perehtyä syvällisesti.

Tulevaisuudessa haluaisin työn, jossa pystyisin soveltamaan historian osaamista.”

Uusien asioiden oppiminen ja kyseenalaistaminen on mielenkiintoista.

 

Oulun yliopisto - logo

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Monitieteinen osaamisemme keskittyy etenkin teknologiaan, terveyteen ja kulttuuriin sekä muutoksiin pohjoisessa elinympäristössä. Yliopistossa työskentelee 3000 oman alansa ammattilaista ja opiskelee yli 13 000 opiskelijaa.

Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki ja opiskelija-asuminen on täällä Suomen edullisinta. Oulun yliopisto on lähes kokonaisuudessaan saman katon alla Pohjoismaiden suurimmalla sisäkampuksella. Lisäksi 2,6 miljardia ihmistä käyttää joka päivä Oulussa kehitettyä teknologiaa.

Tutustu Oulun yliopistoon!

Seuraa Oulun yliopistoa FacebookissaInstagramissaTwitterissä tai Snapchatissa: @unioulu

 

Artikkeli ja video on tehty yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa.

Teksti ja kuva: Niko Jekkonen. Videokuvaus: Niko Jekkonen, editointi: Olli Kohonen.