Ammattitaitoinen tarjoilija voi valita työpaikkansa

| Matkailu- ja ravintola-ala, Opiskelijaesittely

Lauri BlomqvistTarjoilijaksi valmistuva Lauri Blomqvist, 18, Ravintolakoulu Perhosta kertoo innostuneensa alasta television kokkiohjelmien ja kotitaloustuntien myötä yläkouluikäisenä. Lauri halusi aluksi kokiksi, mutta mieli muuttui jo ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen, kun ravintola-ala ja sen työtehtävät tulivat tutummiksi.

– Ruoka ja ruokakulttuuri ovat intohimoni! Päädyin kuitenkin tarjoilijaopintoihin, sillä pidän ihmisten parissa työskentelystä ja halusin kehittää viinituntemustani. Tarjoilijan työ ei ole ollenkaan niin yksinkertaista kuin ensin ajattelisi, vaan vaatii todellista ammattitaitoa.

Opintojen taso on ylittänyt Laurin odotukset. Hän kertoo opiskelleensa muun muassa kolmea kieltä ja osallistuneensa kilpailuihin Tokiossa saakka.

Tarjoilijan urasta kiinnostuneille Lauri vinkkaa, että paras lähtökohta opinnoissa ja ravintola-alalla pärjäämiselle on aito kiinnostus alaa kohtaan.

– Tarjoilijalta vaaditaan myös erinomaista paineensietokykyä, sillä työ on toisinaan hyvin hektistä.

Alalle työllistyy helposti

Lauri kertoo aloittaneensa työnteon Kiasman museon ravintolassa jo ensimmäisenä opiskeluvuonna. Nyt, valmistumisen kynnyksellä, hänellä on työpaikka ranskalaishenkisessä Ravintola Sipulissa. Lisäksi hän työskentelee satunnaisesti Ravintola Savoyssa.

– Voisin kuvitella viihtyväni samassa työpaikassa vuosiakin, mutta nyt haluan nähdä monia paikkoja ja kokeilla uusia juttuja. Tällä alalla on onneksi mahdollista valita työpaikkansa, sillä etenkin ammattitaitoisista tarjoilijoista on huutava pula.

Jatko-opinnotkin kiinnostavat ehkä tulevaisuudessa. Lauri kertoo harkinneensa joko restonomiopintoja tai erikoisammattitutkinnon suorittamista työelämässä.