Olen Anni Korpi, 17-vuotias lähihoitajaopiskelija Haukiputaalta. Vapaa-ajalla olen kavereiden kanssa, piirrän, maalaan, tuunaan eli muokkaan vaatteita, valokuvaan ja liikun luonnossa.

Kuulin Kesäyrittäjä-kampanjasta ensimmäisen kerran yläasteella, mutta en vielä silloin rohjennut hakea mukaan. Tänä keväänä mietin, mikä olisi minulle sopiva kesätyö ja hainkin pariin työpaikkaan, joihin en lopulta päässyt. Sitten muistin yhtäkkiä tämän kampanjan ja hain heti mukaan. En tiennyt ennen projektiin lähtemistä paljoakaan yrittäjyydestä, koska perheessäni tai lähisuvussani ei ole yrittäjiä.

Yritykseni on taideyritys nimeltä Arte, joka sai alkunsa harrastuneisuudestani piirtämiseen ja maalaamiseen. Teen tilauksesta muun muassa sisustustauluja ja muotokuvia. Yritysmuodoksi valitsin kevytyrittäjyyden ja sen kaveriksi Ukko.fi -laskutuspalvelun. Se sopii minulle hyvin, koska yritystoimintani on todella kevyttä. Yrityksen aloittaminen tuntui aika jännittävältä. Aina kun aloitan jotakin uutta, on sellanen tietty tunne vatsanpohjassa ja se sama tunne minulle tuli nytkin.

Arte 2Kesä yrittäjänä meni mielestäni hyvin. Ehkä ei ihan odotusteni mukaisesti, mutta se ei haittaa. Sain uuden kokemuksen ja se oli päätavoitteeni. Haasteita minulle tuotti ajanpuute. Ne mitä minulla jäi kesällä toteuttamatta, korvautuivat jollain muulla tavalla. Nyt minulla on enemmän aikaa suunnitella, miten voin toteuttaa kyseiset asiat myöhemmin. Kesässä parasta oli uusien ideoiden saaminen.

Joskus tulevaisuudessa voin muistella tätä kesää ja kertoa ehkä mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä. Monet kesäyrittäjät varmasti sanovat oppineensa kesän aikana kaikenlaista yrittäjyydestä ja yrittäjänä toimimisesta, enkä kiellä että minä en olisi sitä oppinut. Minä kuitenkin opin ennen kaikkea sen, miten tärkeää on järjestää oma aika siten, että läheiset tulevat ensin. Kesän jälkeen aion jatkaa yrittäjyyttä jollain tavalla. Luulen kuitenkin, että muokkaan yritystäni hieman ja ennen sitä pidän pienen tauon.

Kesäyrittäjä-kampanjassa kaikkein parasta oli se, että apu oli niin lähellä ja sai kysyä neuvoja, jos itsellä ei ollut täyttä varmuutta asiasta. Kampanjan avulla saa hyviä eväitä työelämään, vaikka matka ei jatkuisikaan yrittäjänä. Nuorelle, joka pohtii, hakeako kampanjaan mukaan sanoisin, että hae ihmeessä. Et menetä mitään muuta, kuin vähän aikaa. Ja tämä aika menee hyvään tarkoitukseen itsesi kannalta. Voit oppia paljonkin yrittäjyydestä, yrittäjämäisestä asenteesta ja voit saada uusia samanhenkisiä kavereita!

Arte

Sähköposti: arte.annikorpi(at)gmail.com

Nettisivut: arte-anni.webnode.fi/

Instagram: @arte.anni