Antti innostui elektroniikan opiskelusta

| Opiskelijaesittely, Oulun yliopisto

Antti Lukkari, elektroniikka ja tietoliikennetekniikka

Pidin lukiossa fysiikasta ja matematiikasta. Innostuin elektroniikasta ja hain Oulun yliopistoon opiskelemaan diplomi-insinööriksi.

Opiskelussa minua motivoivat mielenkiintoiset kurssit. Koulutukseni antaa pätevyyden esimerkiksi työtehtäviin, joissa suunnitellaan elektronisia laitteita kuten matkapuhelimia. Toinen suuntautumisvaihtoehto on tietoliikenneverkot.

Yllättävintä opinnoissa ovat olleet aluksi todella vaikeilta tuntuvat asiat. Mutta nekin ovat vähitellen auenneet kun olemme perehtyneet niihin porukalla ja tuntuvat nykyään paljon loogisemmilta. Meillä on omat opettajat, jotka opastavat opintoihin liittyvissä asioissa. Heiltä voi aina kysyä neuvoa.

Meillä on kandivaiheessa vapaaehtoinen työharjoittelu, jonka suoritin kesätöissä. Maisterivaiheessa on edessä toinen, pakollinen työharjoittelujakso. Opinnot antavat mielestäni hyvät eväät työelämää varten. Täällä oppii paljon ryhmätyötaitoja, joita tarvitsee varmasti tulevaisuudessa työelämässä.

Olen saanut opintojeni aikana paljon uusia ystäviä. Meillä on mukava opiskelijaryhmä ja teemme paljon ryhmätöitä. Vapaa-ajalla tulee tavattua myös muiden alojen opiskelijoita.

Opiskelupaikkaa pohtivalle nuorelle antaisin vinkiksi, että kannattaa miettiä omaa alaa sen perusteella, mistä aineista on kiinnostunut lukiossa tai muuten koulussa. Niiden pohjalta voi sitten tutustua erilaisiin opiskelumahdollisuuksiin.

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tuotetaan tulevaisuuden osaamista kestävämmän, terveemmän, älykkäämmän ja humaanimman maailman rakentamiseksi. Kahdeksan tiedekunnan, yli 13 000 opiskelijan ja lähes 3 000 työntekijän voimin Oulun yliopisto on yksi Suomen suurimmista ja monitieteisimmistä.

Tutustu tarkemmin Oulun yliopistoon!

Oulun yliopisto

www.oulu.fi/yliopisto/hakijalle

Teksti ja kuvat: Niko Jekkonen