Asiantuntemus on valttia teknisen kaupan myyntityössä

Ammattiesittely, Artikkeli, Henkilökuva, Kaupan ala

Kaupallinen koulutus ei ole ainoa tie kaupan alan mielenkiintoisiin tehtäviin. Asiakasvastaavana Cramo Finland Oy:ssä työskentelevä Joonas on saanut oivaa oppia teknisen kaupan alalle sähköalan automaatioasentajan koulutuksesta ja tehtävistä. 

Cramo Finland Oy vuokraa koneita ja laitteita rakennusalan yritysten käyttöön. Konevuokraus kuuluu teknisen kaupan alaan, joka myy koneita, laitteita, järjestelmiä ja raaka-aineita teollisuuden ja rakennusalan yrityksille.

Joonas Issakainen on työskennellyt Cramolla kymmenen vuotta. Valmistuttuaan koulutuskuntayhtymä Keudasta automaatioasentajaksi vuonna 2010 aloitti hän kesätyöt työmaahissien asennuksien ja huoltojen parissa. Sähköalan koulutus antoi Joonaksen mukaan hänelle hyvän pohjan työhön, sillä Cramolla on valtava määrä sähköllä toimivia laitteita, joita huolletaan ja ylläpidetään.

”Kesätyöjakson päätyttyä syksyllä ennen armeijaan lähtöä työsuhteeni Cramolla vakinaistettiin”, Joonas kertoo.

Armeijan jälkeen Joonas työskenteli useamman vuoden ajan huoltoasentajana Cramon Tuusulan-varikolla keskittyen pölynhallintaan liittyvien koneiden korjaamiseen. Vuonna 2017 Cramo osti Vuokra-Pekat Oy:n ja yrityksen valtavan keskuspölynimurivaraston, ja samalla Joonas siirtyi Malmin-toimipisteelle vastaamaan Etelä-Suomen keskuspölynimurijärjestelmien vuokrasopimuksista ja kalustosta.

”Olin jo useamman vuoden ajan päässyt kartuttamaan osaamistani pölynhallintaan liittyvistä laitteista, joten olin luonteva valinta tehtävään”, Joonas kertoo.

Vuonna 2018 Cramolla tapahtui jälleen organisaatiomuutos, ja Joonakselle avautui mahdollisuus siirtyä työskentelemään yrityksen myyntitiimissä. Tällä hetkellä hän toimii asiakasvastaavana pääkaupunkiseudulla.

Asiantuntijamyyjän päivät ovat itsenäisiä ja vaihtelevia

Joonaksen tehtäviin kuuluu erikokoisten asiakkuuksien ylläpito ja hoito, ja hänellä on myös alueellinen myyntivastuu. Yhteistyötä hän tekee asiakasyritysten, Cramon toimipisteiden ja asennuspalveluiden kanssa. ”Tavoitteenani on tuottaa asiakasyrityksillemme kokonaisvaltaisia ratkaisuja vuokrattavan kaluston ja palveluiden osalta, olla siis osana asiakkaiden työmaata alusta loppuun”, Joonas kuvailee.

”Yleensä työpäiväni alkaa Cramon Malmin-toimipisteeltä, sillä tehtävääni kuuluu myös osittainen vastuu toimipisteen toiminnasta. Samalla valmistaudun päivän sovittuihin asiakastapaamisiin”, Joonas kertoo.

Työpäivä jatkuu yleensä asiakastapaamisilla työmailla tai rakennusyritysten konttoreilla ja oman alueen kartoituksilla. Usein Joonas myös lounastaa asiakkaiden kanssa. Iltapäivän hän työskentelee kotona tai toimistolla laatien päivän tapaamisissa sovitut tarjoukset ja toimenpiteet sekä sopien tulevia asiakastapaamisia.

Joonas nauttii työnsä itsenäisestä ja vaihtelevasta luonteesta. Myös työkaverit ja tiimi saavat kehuja.

”Myyntitiimimme on monipuolinen, sillä tiimistä löytyy pitkiä uria ja tuoreita kasvoja hyvässä suhteessa. Porukalla on hyvä meininki ja apua sekä neuvoja saa aina kun pyytää. Töihin on kiva tulla aamulla”, Joonas kehuu Cramon ilmapiiriä.

 

Teksti: Jaana Sivén

Kuva: Marjo Koivumäki / Studio Apris

 

Lisää kaupan alasta täältä.