Duunikoutsi-sovelluksesta käytännön apua työnhakuun. Lukiolainen Viivi Mauno vinkkaa, miten saada sovelluksesta kaikki irti

| Artikkeli, Duunikoutsi, Kesätyökokemus, TET-kokemus

Duunikoutsi on nuorille suunnattu mobiilisovellus, joka auttaa nuorta työelämätaitojen kartuttamisessa, työhakemuksen tekemisessä ja tuoreen työelämätiedon saamisessa. Duunikoutsi valmentaa nuorta TET-jaksolle, ensimmäisen työpaikan tai pidempiaikaisen työn löytämiseen. Sovellus on ladattavissa Google Play kaupasta ja Applestoresta ja se on kokonaan maksuton.

Kesätempauksena järjestimme arvonnan kaikille Duunikoutsin käyttäjille Jopo-arvonnan ja onnekas voittaja löytyi Kouvolasta. Kysyimme Kouvolan yhteislyseon lukiota käyvältä Viivi Maunolta, miksi hän on käyttänyt Duunikoutsia ja mitä hyötyä sovelluksesta on ollut.

 

Yleisfiilis sovelluksesta?

”Sovellus on hyvin näppärä, selkeä ja ihanan värikäs. Minusta on kätevää, että kun sovelluksessa on jokin linkki, pääsee sitä klikkaamaan suoraan, eikä sitä esimerkiksi tarvitse kopioida ja kirjoittaa itse hakukenttään”

 

Mitkä tehtävät tai osa-alueet olivat Duunikoutsissa mielestäsi kiinnostavimpia?

”Minua kiinnosti eniten CV:n teko, sillä en oikein tiennyt mitä siihen kirjoitan”

 

Voisitko kuvitella käyttäväsi Duunikoutsia myös jatkossa? Mihin tarkoitukseen?

”Kyllä voisin, varsinkin video CV:n tekeminen kiinnostaa minua. Maailma on menossa koko ajan digitaalisemmaksi ja luulen että se auttaa minua työllistymään entistä paremmin”

 

Koetko, että sinulla on riittävästi tietoa työelämästä tai esim. työn hausta?

”En varmasti tiedä kaikkia työelämän sääntöjä, esim. koen, että työnantajan velvollisuuksista ja työntekijän oikeuksista olisi hyödyllistä tietää enemmän. Enkä oikein tiedä, mistä tai miten tällaisia tietoja haetaan. Lisäksi minua on mietityttänyt miten ammattiliitot oikein toimivat ja miten sellaiseen voisi liittyä. Myös CV:n tekemisen olen kokenut haastavaksi, sillä olen ollut hieman epävarma mitä sellaiseen tulisi kirjoittaa, mutta Duunikoutsin avulla sain sen homman hoidettua.

 

Olitko kesätöissä viime kesänä? Jos olit, millainen kokemus se oli?

”Olin Tykkimäen huvipuistossa laitekuskina. Se oli silmiä avaava kokemus. Ensimmäinen kesätyöpaikka, josta tykkäsin ja jossa olin töissä koko kesän. Olen aikaisemmin toiminut vain puhelinmyyjänä pari viikkoa. Se oli raskasta. Tykkimäellä laitekuskina toimiminen oli juuri sellaista työtä, josta huomasin nauttivani. Asiakaspalvelua. Aivan mahtavaa!”

 

Mitä töitä haluaisit tehdä seuraavaksi?

Seuraavaksi haluaisin suorittaa anniskelupassin ja päästä esimerkiksi ravintola-alalle. Minulla alkaa muutaman kuukauden päästä lukuloma, jolloin voisin kirjoituksiin kertauksen lisäksi olla töissä iltaisin ja viikonloppuisin”

Tutustu Duunikoutsiin ja lataa sovellus Apple Storesta tai Google Play-kaupasta.