Olen 22-vuotias yliopisto-opiskelija. Harrastan käsitöiden tekemistä, mistä myös idea kesäyrittäjyyteen lähti.

Näin yliopistolla mainoksia Kesäyrittäjä-kampanjasta, ja viimeisenä hakupäivänä päätin hakea mukaan. Perustin käsityöyrityksen, jonka kautta teen erityisesti kierrätysmateriaalista valmistettuja sisustustuotteita sekä hiuskoristeita. Yritysideani sai alkunsa ystävieni kanssa jutellessa, jolloin sain idean kierrätetyistä kankaista valmistetuista hiuskoristeista. Idea laajeni pian myös virkattuihin koreihin ja mattoihin. Valitsin laskutuspalveluksi OP Kevytyrittäjän ja se on vastannut yritykseni tarpeisiin hyvin.

Yritystoiminnan aloittaminen oli jännittävää, mutta samaan aikaan oli hauskaa suunnitella tuotteita ja niiden mainostamista somessa. Kesäyrittäjä-kampanja antoi paljon tietoa yrittäjyydestä, mikä vähensi yrityksen perustamisen jännitystä. Ilman kampanjaa en olisi uskaltanut ryhtyä yrittäjäksi.

Kesä yrittäjänä meni hyvin. Sain myytyä omia tuotteitani, ja lisäksi tein tilaustöitä eri asiakkaille. Kokemus oli todella hyvä ja opin todella paljon! Opin kesän aikana paljon uutta yritysmuodoista, markkinoinnista ja hinnoittelusta. Oman yritykseni kautta opin, mitä kaikkea yrittäjyyteen kuuluu. Lisäksi olen oppinut entistä paremmaksi ompelijaksi tekemieni tuotteiden myötä. Uskon, että oppimistani asioista on varmasti hyötyä niin opinnoissa, harrastuksissa kuin vapaa-ajallakin.

Vietin kesän aikana myös paljon päiviä, jolloin en tehnyt töitä. Yrittäjänä on tärkeää löytää tasapaino työn ja vapaa-ajan välillä. Mielestäni yrittäjän on hyvä olla valmis pohtimaan asioita eri näkökulmista sekä olemaan joustava, mutta määrätietoinen. Kesän aikana haasteita yrittäjyydessä tuotti aikataulutus, sillä selviä työaikoja ei ollut.

Kesäyrittäjä-kampanjassa parasta oli oman yrityksen perustaminen ja sen parissa toimiminen, uuden oppiminen ja toisiin kesäyrittäjiin tutustuminen. Aion jatkaa yritystoimintaa myös kesän jälkeen opintojen ohella. Jos pohdit hakemista Kesäyrittäjä-kampanjaan, kannattaa hakea mukaan! Kampanjan avulla yrittäjyys on helppo aloittaa, ja saat mentoreilta sekä muilta kesäyrittäjiltä apua tarvittaessa.

Ekolla

Instagram: @ekollatuotteet

Sähköposti: ekollatuote(at)gmail.com