Englanninkielisen koulutuksen kautta restonomiksi Lapin ammatikorkeakoulusta

| Lapin ammattikorkeakoulu, Opiskelijaesittely

Noora Nieminen, Bachelor of Hospitality Management, Restonomi, Lapin ammattikorkeakoulu

Olen aina tykännyt matkustaa, joten matkailuala tuntui omalta. Etsin alan opiskelupaikkoja, ja halusin mielelläni opiskella englanniksi – olin aiemmin käynyt koulua englantipainotteisilla luokilla. En ollut ikinä käynyt Rovaniemellä, mutta nyt opiskelen täällä kolmatta vuotta. Se ei ollut itsestäänselvyys, sillä olen kotoisin Etelä-Suomesta. Jääminen etelään olisi ollut helppo ratkaisu, mutta olen aina halunnut haastaa itseäni.

Opiskelu on todella mielenkiintoista. Luentojen lisäksi on paljon ryhmätöitä ja projekteja yritysten kanssa. Suunnittelemme heille esimerkiksi uusia matkailuohjelmia tai -aktiviteetteja. On mahtavaa, että jo opiskeluaikana saa kontakteja ja mahdollisesti jalkaa oven väliin. Käytännönläheisyys sopii minulle, en näkisi itseäni yliopistossa.

On mukavaa, että meillä on kansainvälinen linja, jonne tulee opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Yleinen käsitys on, että kaikista meistä tulee matkaoppaita tai tarjoilijoita. Linjaltamme päädytään usein esimiehiksi tai projekti- ja tapahtumasuunnittelun tehtäviin matkailualan yrityksiin.

Kun olen opiskellut englanniksi, tahtoisin ottaa hyödyn irti ja lähteä ainakin aluksi ulkomaille töihin. Esimerkiksi festarien ja kaupunkitapahtumien suunnittelu kiinnostaisi. Olen tehnyt jo yhden harjoittelun hotellissa Etelä-Saksassa. En osannut saksaa mennessäni, mutta oli upeaa huomata, että tehdessä oppii.

Mielestäni ala sopii sellaisille, jotka tykkäävät tavata uusia ihmisiä. Englanniksi opiskeluunkaan ei vaadita täydellistä kielitaitoa. Positiivisella asenteella pärjää pitkälle.


Degree Programme in Tourism -koulutuksesta valmistunut on kansainvälinen toimija. Koulutuksessa korostuvat ”Tourism Management and Experience Design”, matkailun sähköisen liiketoiminnan ja tuotekehityksen osaaminen, matkailukohteiden kestävän kehityksen mukainen liiketoiminta sekä alueellinen ja kansainvälinen verkostoituminen. Opiskelu monikulttuurisessa ryhmässä englanniksi antaa hyvät mahdollisuudet työllistyä matkailualalle joko Suomeen tai ulkomaille kehittämis-, asiantuntija- ja esimiestehtäviin.

Lue lisää Lapin ammattikorkeakoulusta!

lapinamk

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Lapin AMK:n kanssa.