Ensitreffit kaupan alalla?

| Blogi, Kaupan ala

Kaupan ala on loistava ensimmäinen työpaikka.

Tänäkin kesänä tuhannet ja tuhannet suomalaiset nuoret tulevat kesätöihin kaupan alalle. Meistä se on mahtavaa, sillä saamme upeita nuoria mukaan ja omat työntekijämme pääsevät ansaitulle kesälomalle. S-ryhmässä työskentelee vuosittain kymmeniä tuhansia nuoria kausityöntekijöinä tai erilaisissa harjoitteluissa eri toimipaikoissamme kaupan tehtävissä.

Muistan vieläkin, miten en erottanut kuhaa ja ahventa kalatiskissä.

Minäkin hankin koko opiskeluaikani käyttörahat Leppävirran S-marketissa. Kaikki lomat sain tehdä töitä tutussa työporukassa. Muistan vieläkin, miten en erottanut kuhaa ja ahventa kalatiskissä. Toivoin vain hiljaa, että asiakas osoittaisi oikeaa kalaa. Monessa kohtaa hämmennyin ja nolostuinkin hetkeksi. Työkaverit kuitenkin ohjasivat ja auttoivat ystävällisesti, ja muutamien päivien jälkeen olinkin jo etevämpi tekijä. Kaikki jännittävät, hämmentyvät ja nolostuvat uusien asioiden edessä. Ja kaikista tulee hyviä kaupan alan työntekijöitä.

Meille on tosi tärkeää tarjota kaikille nuorille erinomainen ensimmäinen työkokemus.

Se on meille suorastaan kunnia-asia. Esimiehemme tietävät, että hyvä perehdyttäminen on tärkeää, ja työyhteisöt osaavat ottaa uuden tulokkaan hyvin vastaan. Käynnistimme muutama vuosi sitten Nuori Mieli Työssä -ohjelman, jossa halusimme kehittää nuorten työntekijöiden hyvää ensikokemusta työelämästä. Ohjelma toi meille uutta tietoa ja uusia työkaluja vastaanottaa uudet nuoret työntekijät. Opimme paljon mm. perehdyttämisen merkityksestä. Yksi ohjelman tuotoksista on Duunipassi, joka toimii perehdyttämisen työkaluna kaikille uusille työntekijöillemme. Suhtaudumme hyvään perehdyttämiseen vakavasti ja kehitämme sitä jatkuvasti. Tiedämme, että hyvä perehdyttäminen on yksi tärkeimmistä asioista, jotta uusi työntekijä voi kokea onnistuvansa työssään.

Nuoret tuovat työelämään innostusta ja uusia näkökulmia tulevaisuudesta.

Kausityöntekijät, jotka tulevat avuksemme esimerkiksi loma-aikoina ovat välttämätön voimavara liiketoimintamme kannalta. S-ryhmän palvelut eivät pyöri ilman kausitekijöitä. Asiakkaat saavat ostoksensa ja palvelunsa sekä vakituiset työntekijät lomansa kausityöntekijöiden ansioista. Uudet nuoret työntekijät ovat meille myös piristysruiske! Osa nuorista piipahtaa meillä opiskelujensa ohella tai kesätöissä. Osa tulee jäädäkseen pidempään työsuhteeseen, joskus jopa elämän mittaiseen. Meille kaikenlaiset työsuhteet ovat yhtä tärkeitä. Nuoret myös tuovat työelämään innostusta ja uusia näkökulmia tulevaisuudesta. Haluamme oppia kuulemaan nuoria entistä paremmin.

Olemme ylpeitä siitä, että meitä pidetään vähittäiskaupan parhaana työantajana ja omat työntekijämme antavat meille erinomaisen arvosanan työpaikkana. Tämän arvostuksen ansaitsemiseksi teemme töitä joka ainoa päivä.

Tule sinäkin ensitreffeille kaupan alalle!

 


Tutustu kaupan alaan esittelysivulla.


Sanna-Mari Myllynen

Kirjoittaja työskentelee työhyvinvointijohtajana S-ryhmässä.

Kuva: Nina Kaverinen