Henkilöstövuokrausyrityksen kautta kemian alalle – VKD20

| Kemianteollisuus, Kesätyökokemus, Opiskelijaesittely, Vastuullinen kesäduuni, Vuokratyö

Miten päädyit nykyiseen kesätyöpaikkaan? 

Tuomas: Olen suorittanut kaksoistutkinnon ja opiskellut kolme vuotta laboratorioalaa ammattikoulussa. Pääsin tänne Manpowerin kautta kesätöihin ensimmäistä kertaa jo vuonna 2018, ja sen jälkeen olen tehnyt töitä myös opiskelujen ohella. Minulle kemia, erityisesti sellainen käytännön kemia, on ollut aina kiinnostuksen kohteena.

Vesa: Opiskelen viidettä vuotta kemiaa Turun yliopistossa ja olen ollut yliopistolla kesätöissä. Kemian alan yrityksessä en ollut kuitenkaan aikaisemmin työskennellyt, joten tämä on ollut hieno mahdollisuus, hän iloitsee.

Mitä työtehtäviä laboratorioteknikolla on?

Vesa: Laboratorioteknikon työnkuvaan kuuluu moottori- ja hydrauliikkaöljyjen testausta ja analysointia. Tarkoituksena on varmistaa, että tehtaalta tulevat näytteet ovat moitteettomia.

Tuomas: Täällä käytetään todella monia erilaisia testejä ja menetelmiä. Jokaiseen menetelmään kuitenkin perehdytetään erikseen, ja joku on aina varmistamassa, että pääsee uuden tehtävän kanssa hyvin alkuun, Tuomas selittää.

Miksi hait töitä henkilöstövuokrausyrityksen kautta?

Tuomas: Manpower ottaa työntekijän tarpeet huomioon ja joustaa mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi jos tekee työtä opiskelujen ohella, pystyy ihan sen mukaan tekemään töitä ja sovittamaan ne opintojen kanssa yhteen.

Vesa: Erityisesti työuransa alkutaipaleella olevalle nuorelle hyvien verkostojen luominen mahdollisiin tuleviin työnantajiin on tärkeää.

Tuomas: Oli aika jännittävä kokemus, kun tulin tänne ensimmäisen kerran työssäoppimaan ja pääsin oikeaan firmaan tekemään niitä oman alan hommia. Kokemuksen karttumisen myötä olen päässyt tekemään kaikenlaisia uusiakin asioita, kuten laitteiden huoltoa ja kalibrointia. Sellaiset hetket ovat jääneet mieleen, kun olen päässyt tekemään jotain ihan erilaista, mikä ei kuulu päivittäiseen tekemiseen.

Miksi kannattaa suuntautua kemianteollisuuden alalle? 

Tuomas: Rauhallisuus, tarkkaavaisuus ja avoin mieli – näillä eväillä pärjää pitkälle niin laboratoriossa kuin työelämässä yleensäkin. Vaikka aiempaa kokemusta esimerkiksi tietystä työympäristöstä tai yrityksestä ei olisi, ennakkoluuloton asenne tuottaa tulosta.

Vesa: Koko ajan huomaa, että on vaikka mitä asioita, missä voi vielä kehittyä ja lisätä osaamista. Tämä on ollut kaiken kaikkiaan todella opettavainen ja mielenkiintoinen työpaikka. Pystyisin hyvin näkemään itseni työskentelemässä tällä alalla myös jatkossa.

Tuomas: Koska olen työskennellyt täällä jo suurimman osa ammattikouluajasta, olen jo päässyt näkemään vähän erilaisia puolia tästä alasta. Sekin on vaikuttanut osaltaan siihen, että aloitan nyt syksyllä opiskelut ammattikorkeakoulussa kemiantekniikan insinööriksi. Se on sopiva yhdistelmä kemiaa ja ICT-puolta, joista olen täällä saanutkin jo kokemusta.

 

Teksti: Emma Järvi

Editointi: Ilari Äijälä

Kuva: Niko Jekkonen

 

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä ManpowerGroupin kanssa.

Lisää vastuullisia kesäduuneja löytyy täältä.

Lisää tietoa kemianteollisuudesta täältä.