Ideologiasta ammatti – kestävän kehityksen uralle Hämeen ammattikorkeakoulusta

| HAMK Biotalous, Hämeen ammattikorkeakoulu - HAMK, Opiskelijaesittely, TechWomen

Suvi Lehtinen, tiedottaja ja palveluneuvoja

Alavalintani tausta on ideologinen. Ympäristöasiat alkoivat kiinnostaa minua täysi-ikäisyyden kynnyksellä. Tuntui, että haluan oppia lisää ja opiskella alaa.

Ympäristöinsinööriksi opiskelu ei kiinnostanut sen teknisyyden ja matemaattisuuden vuoksi. Kestävän kehityksen koulutusohjelman löysin sattumalta oppaasta. Valinta tuntui heti omalta.

Parasta opiskelussa oli yhteisöllisyys opiskelijoiden kesken. Sain koulusta läheisiä ystäviä ja verkostoiduin. Suosittelen lämpimästi olemaan aktiivisesti opiskelijatoiminnassa mukana. Se avaa uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia.

Opiskeluissa luodut kontaktit työelämään ovat tärkeitä. Teimme paikallisille yrityksille erilaisia taustatöitä ja projekteja. Koulutus tarjoaa hyvät lähtökohdat tiedonjanon syventämiseen, mikäli ympäristöasiat kiinnostavat.

Suoritin työharjoitteluni nykyisessä työpaikassani, LoimiHämeen Jätehuollossa. Minun oli helppo työllistyä tänne, sillä yritys oli tuttu ja teki paljon yhteistyötä HAMKin kanssa. Nyt työskentelen tiedottajana. Työhöni kuuluu paljon viestintää. Teen myös palveluneuvonnan tehtäviä, kuten asiakaspalvelua.

Tulevaisuudessakin jäteala kiinnostaa minua. Roska ei lopu maailmasta ja jäte on myös raaka-aine.

Tulevaisuudessakin jäteala kiinnostaa minua. Roska ei lopu maailmasta ja jäte on myös raaka-aine. Alalla on paljon erilaisia tehtäviä, toimistotöiden lisäksi myös kenttätyötä. Itse olen lisäkoulutuksen myötä panostamassa ympäristökasvatuksen osaamiseen.

Opinnoissa yllätti, että ympäristöalalla tarvitaan erikoistumista. On hyvä löytää oma vahvuutensa. Kun omalla osaamisella on kärki, työllistyy paremmin.

Lue lisää HAMKin biotalouden koulutuksista!

 

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä HAMKin kanssa.