Ilmiömäisiä onnistumisen kokemuksia – Itä-Suomen yliopisto

| Artikkeli, Henkilökuva, Itä-Suomen yliopisto, Opetus ja koulutus, Opiskelijaesittely, Yliopisto

Santeri Haataja
Matematiikka, fysiikka ja kemia
Itä-Suomen yliopisto
Joensuu

Haluan ymmärtää, miksi ja miten erilaiset ilmiöt maailmassa tapahtuvat. On mahtava tunne, kun ensin ymmärtää jotain ja saa vielä toisenkin oppimaan sen.

Innostuin luonnontieteistä lukiossa. Kemia tuntui aineista kiinnostavimmalta ja tarpeeksi haastavalta. Olen aina halunnut opettajaksi, ja tiesin, että tämän tutkinto-ohjelman sisällä on mahdollisuus hakea myös pedagogisiin opintoihin.

Kemia on tulevaisuuden ala.

Muutettuani Joensuuhun sain kavereita heti ensimmäisistä opiskelijatapahtumista. Niissä pidetään huoli, että kaikki pääsevät mukaan.

Opiskelu on melko vapaata. Kurssit koostuvat luennoista, laskuharjoituksista, labratöistä ja tenteistä. Pidän siitä, että oppimaan pääsee myös käytännössä niin labrassa kuin opetusharjoitteluissakin. Opinnoissa saa usein onnistumisen kokemuksia.

Matematiikka, fysiikka ja kemia, Joensuu

Matematiikan opinnoissa voi suuntautua sekä matematiikan tutkimukseen että sen soveltamiseen eri sektoreilla. Fysiikan opinnoissa erikoistutaan tutkimaan ja ohjaamaan valon käyttäytymistä. Fotoniikka on tulevaisuuden ala, joka mahdollistaa työllistymisen tutkijaksi, liike-elämään tai teollisuuteen. Koulutus kemistiksi tai kemistitutkijaksi puolestaan mahdollistaa toimimisen asiantuntijana teollisuudessa, korkeakouluissa, eri hallinnon aloilla tai EU:n organisaatioissa. Kaikkiin tutkintoihin voi sisällyttää sivuaineita Itä-Suomen yliopiston runsaasta valikoimasta, mikä antaa erinomaisen pohjan asiantuntijatehtäviin. Koulutusohjelmista voi myös edetä tohtoriopintoihin.

www.uef.fi

Kemianteollisuuden toimialan esittelysivu.

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa.

Teksti: Matleena Inget Kuva: Anssi Tuononen