Insinööriopintoihin englanninkieliseen koulutusohjelmaan Hämeen ammattikorkeakouluun

| Hämeen ammattikorkeakoulu - HAMK, Opiskelijaesittely

Mikko Pietilä, Mechanical Engineering and Production Technology, Hämeen ammattikorkeakoulu

Opiskelen Mechanical Engineering and Production Technology -koulutuksessa, eli konetekniikkaa englanniksi.

Meillä on monikulttuurinen ryhmä ja opiskelussa on ollut parasta juuri hyvät tyypit sekä kaverit. Mielestäni meillä on aivan huippuryhmä ja englannin kieli on kehittynyt yllättävän paljon tässä kansainvälisessä ympäristössä. Toki vastaan tulee silloin tällöin kulttuurieroja, mutta niistä on selvitty.

Suosittelen tätä koulutusta kaikille tekniikasta kiinnostuneille. Lahjakkuutta matematiikassa tai fysiikassa ei tarvita, koska täällä opetetaan asiat, joita ei vielä osaa. Kansainvälisellä linjalla opiskelussa on paljon hyviä puolia. Kielitaito karttuu ja ymmärrys eri kulttuureista kehittyy. Tulevaisuudessa on helpompi lähteä työskentelemään ulkomaille, kun kansainvälisessä ympäristössä toimiminen on tuttua.

Koulutus antaa pätevyyden todella laajalle alalle käytännönläheisistä töistä suunnittelutehtäviin. Valmistuttuaan voi työskennellä esimerkiksi tehdas- tai huoltovalvonnan, laadunhallinnan tai suunnittelun parissa. Ammattikorkeakouluopinnot antavat pohjatiedon, jonka päälle osaamista kartutetaan työelämässä. Opimme koulutuksessa muun muassa, millaisia rakenteita teräksellä, puulla ja perusmateriaaleilla on, sekä miten eri materiaalit käyttäytyvät lämmön kanssa ja työstettäessä.

Vinkkinä nuorille koulutusalaa miettiville voisin sanoa, että käykää tutustumassa eri opiskelupaikkoihin ja miettikää rohkeasti eri vaihtoehtoja. Omaksi jutuksi saattaakin osoittautua yllättävä koulutusala.


Kone​tekniikan insinööri on tekniikan alan moniosaaja, jolle löytyy työpaikkoja kaikilta eri teollisuuden aloilta. Tehtäväkenttääsi voi kuulua niin tuotekehitystä, koneensuunnittelua kuin tuotannon suunnittelua ja ohjausta. Opiskelemalla englanniksi kerrytät kielitaidon lisäksi ainutlaatuista kokemusta ja kansainvälistä osaamista, sillä opiskelijakaverisi saapuvat kaikkialta maailmasta.

Lue lisää Hämeen ammattikorkeakoulusta!

HAMK_yhdistelma_vari_72

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä HAMKin kanssa.