Irmeli – Harmonian henkäyksiä

Kesäyrittäjä, Kesäyrittäjätarina

Olen 20-vuotias Irmeli Salminen, ja perustin yritykseni Harmonian henkäyksiä kesän 2019 aikana. Löysin Kesäyrittäjä-kampanjan Oulun kaupungin nettisivuilta etsiessäni kesätöitä ja päätin hakea mukaan. Halusin tarttua tähän mahdollisuuteen, koska olin jo aikaisemmin pohtinut 4H-yrittäjyyden aloittamista. Lisäksi halusin käyttää kesäni sellaiseen työhön, jonka koen itselleni merkitykselliseksi ja jonka kautta saisin vapautta työaikoihini.

Alkuperäinen yritysideani oli tehdä sisustustauluja, mutta päätin ottaa siihen rinnalle myös kotisiivouksen. Tähän mennessä olen tehnyt lähinnä kotisiivousta, mutta tarkoituksenani on tehdä vielä myös sisustustauluja. Yrityksen aloittaminen tuntui jännittävältä, mutta ei kuitenkaan liian vaikealta. Aloittaminen olikin melko helppoa.

Kesäni yrittäjänä on sujunut hyvin, sillä olen saanut itse päättää työaikani ja töiden lisäksi olen kerennyt myös lepäämään. Yrittäjyydessä parasta on vapaus ja vastuu sekä uudenlainen tapa tehdä töitä. Haasteita minulle tuotti hinnoittelu. Opin kesän aikana itsevarmuutta ja rohkeutta sekä erilaisten tilanteiden hallintaa.

Kesäyrittäjä-kampanjassa oli parasta se, että yritystoiminnan sai aloittaa turvalliselta pohjalta. Sparrausviikot saivat ajatusprosessin liikkeelle, ja mentorit ohjasivat oikeaan suuntaan. Jos pohdit hakevasi mukaan kampanjaan, hae rohkeasti, jos yrittäjyys yhtään kiehtoo. Ei kannata hukata mahdollisuuksia!

Itse aion ehdottomasti jatkaa yritystoimintaa. Teen sisustustauluja ja kotisiivouksia kuitenkin aikataulun salliessa, joten pidän yrittämisen sivutoimisena.

 

Harmonian henkäyksiä

Nettisivut: www.harmonianhenkayksia.fi