Itä-Suomen yliopistossa yllättävintä on ollut vapaus vaikuttaa

| Itä-Suomen yliopisto, Opiskelijaesittely, Yliopisto

Elina Tanninen – Opiskelija, sosiaalitieteet, Itä-Suomen yliopisto

Olen aina ollut kiinnostunut monenlaisista asioista, eikä minulla ole ikinä ollutyhtä ainoaa lempiainetta. Kiinnostuin yhteiskuntatieteistä lukioikäisenä ja mietin, mitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä.

Luin paljon erilaisista yhteiskuntatieteellisistä vaihtoehdoista ja löysin sosiaalitieteet, joka tuntui heti omalta jutulta. Nautin yliopistossa opiskelusta, kun voin opiskella näin mielenkiintoista ja motivoivaa alaa.

Itä-Suomen yliopistossa opiskelua seurataan ja opiskelijan ammatillista kehittymistä tuetaan. Jos tulee ongelmia, voi aina kysyä joltain apua. Meillä on täällä Kuopiossa mahtava aktiivinen opiskelijaryhmä ja ainejärjestö, joiden kanssa näemme myös koulun ulkopuolella.

Sosiaalitieteissä opiskellaan mitä yhteiskunnassa tapahtuu, miksi se tapahtuu ja miten pystymme vaikuttamaan siihen. Suosittelen sosiaalitieteitä kaikille yhteiskunnasta ja ihmisistä kiinnostuneille.

Yllättävintä yliopistossa on ollut vapaus vaikuttaa itse opintoihin. Meillä on vapaa sivuaineoikeus ja pystymme valitsemaan kursseja kaikilta ItäSuomen yliopiston eri aloilta.

Sosiaalitieteiden opinnot ovat työelämäpainotteisia ja antavat hyvin laaja-alaisen pätevyyden. Sosiaalitieteilijöistä voi tulla esimerkiksi tutkijoita, kouluttajia, eri alojen asiantuntijoita tai johtajia.

Toivon, että pystyn tulevaisuudessa työskentelemään tiimiluontoisessa työnkuvassa kansainvälisessä ympäristössä.

En vielä tarkalleen tiedä, mikä minusta tulee isona, mutta tällä hetkellä tuntuu, että minulla on paljon vaihtoehtoja.

Tutustu Itä-Suomen yliopistoon tarkemmin!

Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta
Tiedekuntamme tarjoaa monialaista koulutusta kahdella eri kampuksella (Joensuu ja Kuopio).
Työelämän tarpeisiin vastaava koulutuksemme avaa kattavasti vaihtoehtoja asiantuntijatyöhön. Tiedekunnassamme on noin 4 400 kandidaatti- ja maisteriopiskelijaa.
Yhteishaussa haettavina olevat kandidaatti + maisterikoulutukset ovat:

  • Historia
  • Julkisoikeus
  • Kauppatieteet
  • Maantiede ja ympäristöpolitiikka
  • Oikeustieteellinen ala
  • Sosiaalitieteet
  • Sosiaalityö
  • Yhteiskuntatieteet

www.uef.fi