Jaana: Kokin työ on tiimityötä

| Ammattiesittely, Matkailu- ja ravintola-ala

Kokki Jaana Hukka, 24, aloitti herkullisen uransa työharjoittelussa Keravan Rossossa ja on kokannut ravintolan asiakkaille jo kahdeksan vuotta.

– Meillä on loistava työporukka. Kokin työ on välillä hektistä, ja hyvä tiimi auttaa jaksamaan. On palkitsevaa, kun työkaverit tuovat asiakkaiden kiitokset salin puolelta keittiöön, Jaana kertoo.

Jaanan työpaikka sijaitsee Prisman yhteydessä. Monet tulevat syömään ruokaostosten ohessa.

– Pidän tekemisen meiningistä. Kokin pitää toimia nopeasti ja tietää, missä järjestyksessä kaikki tehdään.

Jaana lähti peruskoulun jälkeen Tuusulanjärven ammattiopiston, nykyisen Keudan, kokkilinjalle, sillä hän on aina pitänyt käsillä tekemisestä. Jaanaa viehättää kokin työn monipuolisuus. Ammatissa tarvitaan luovuutta, tiimityötaitoja, joustavuutta sekä valmiutta työskennellä vaihtelevina työaikoina ja yllättävissäkin tilanteissa. Hyvästä kunnosta on hyötyä, sillä työ on ajoittain fyysisesti kuormittavaa.

Jaana tekee satunnaisesti tarjoilijan vuoroja kokin työn vastapainoksi.

– Välillä on kiva päästä hymyilemään asiakkaille. Ravintola-ala on täynnä mahdollisuuksia, ja kun osaa hommansa, tällä alalla riittää varmasti töitä.

Teksti: Noora Niemelä, kuva: Johanna Kannasmaa

Artikkeli on tehty yhteistyössä Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n kanssa.