Jäikö opiskelupaikka saamatta? Kiinnostaisiko joku näistä ammateista?

| Ammattiesittely, Artikkeli

Ilman opiskelupaikkaa jääminen on harmillista. Asiassa voi pettymyksen jälkeen alkaa nähdä myös hyviä puolia. Kokosimme viisi kiinnostavaa ammattia, joita et ehkä ole ajatellut kohdallesi. Anna sattumalle mahdollisuus!

Kansainvälistä liiketaloutta opiskellut tradenomi Suvi Lehikoinen matkustaa paljon työssään Stora Ensolla. Vientimyyjän ammatissa ei saa hätkähtää kulttuurieroja.

 

 

Mika Niemi on kahtatoista verkkokauppaa pyörittävän Edututorin toimitusjohtaja. ”Kaikki lähti siitä, kun menin konsultoimaan asiakasta hänen isänsä autotalliin”, Mika naurahtaa. Toimitusjohtajan onkin tunnettava hyvin kaikki kaupan osa-alueet. Sähköisen markkinoinnin hän nostaa verkkokaupassa avainasemaan.

 

 

Kirsi Molander aloitti uransa parturi-kampaajana, mutta päätyikin satamamestariksi Nesteelle. Satamamestarin työnä on huolehtia siitä että laivat puretaan ja lastataan turvallisesti ja sujuvasti ilman viiveitä. Kirsi on oivaltanut tärkeän asian työelämästä: ”Oli se mitä vaan, niin jos vaan oikein kovasti haluan, niin mä pystyn siihen!”

 

 

Anssi Nieminen on kulkenut puutavara-auton kyydissä kolmevuotiaasta alkaen. Nykyisin hän istuu itse kuskin penkillä kuljetusliike A. Niemisen autossa. Työajat on vapaat eikä kahta samanlaista päivää tule. “Kun korpimetsään sukeltaa, niin kyllä siitä paras fiilis tulee”, Anssi kuvailee työnsä olosuhteita.

 

 

Muoti on hyvä ala, koska ihmisten täytyy aina pukeutua. Mika Martikainen työskentelee operatiivisena johtajana Makia Clothingilla. Hän tekee yhteistyötä suunnittelijoiden, kansainvälisten toimittajien sekä suomalaisten kauppojen kanssa.

 

 

Eikö mikään edellä olevista tunnu siltä, että siinä olisi sinulle unelma-ammatti? Löydä muita aloja tai tutustu erilaisiin opiskelumahdollisuuksiin!