Olen Jani Hokki – Taivalkoskelta kotoisin oleva media-alan opiskelija. Harrastan muun muassa videopelejä, piirtämistä ja kuntosalia. Ouluun minut toi läheinen sijainti kotipaikkakunnalle sekä ammattikorkeakoulussa tarjottavat medianomin opinnot, joihin haluaisin päästä. Nyt opiskelen OSAOssa mediapalvelujen toteuttajaksi.

Sain kampanjasta tiedon somemainoksen kautta, ja päätin hakea mukaan sillä minulla ei ollut vielä kesätyöpaikkaa. Ajattelin kesäyrittäjyyden olevan itselleni vaihtoehto, mikäli en saa töitä muualta. Lopulta pääsin sekä kesätöihin että työharjoitteluun, joten yrittäjyydelle ei jäänyt niin paljoa aikaa. Turhaa kampanja ei kuitenkaan missään nimessä ole ollut, sillä olen saanut sen kautta arvokasta tietoa ja hieman kokemusta yrittäjyydestä.

Perustin kesällä omalla nimelläni toimivan yrityksen, joka tarjoaa valokuvausta ja graafisen suunnittelun palveluita. Lähipiirissäni ei ole yrittäjiä, minkä vuoksi yrittäjyys on aina tuntunut hieman pelottavalta. Yritysideani sai alkunsa opinnoistani ja omista kiinnostuksenkohteista. Tarkoituksenani oli perustaa syksyllä NY-yritys lukuvuoden ajaksi, joten ajattelin että “varaslähtö” yrittäjyyteen ei ole pahitteeksi.

Yritystoiminnan aloittaminen tuntui jännittävältä, ja aloittamista olisi halunnut lykätä jatkuvasti eteenpäin. Kiirettä ei ole kuitenkaan pitänyt, sillä yrittäjyys on ollut minulle sivutoimista kesän muiden töiden ja ajanpuutteen vuoksi. Valitsin laskutuspalveluksi Op Kevytyrittäjän. Se tuntui luonnolliselta vaihtoehdolta, sillä saatan laskuttaa myös muita yrityksiä, mikä on palvelun kautta mahdollista. Op Kevytyrittäjä on ollut myös helppo käyttää ja nopea oppia.

Kesä on mennyt hyvin, toki olisin voinut olla itse aktiivisempi. Olen kuitenkin halunnut myös rentoutua ja nauttia kesästä, joten olen ollut tyytyväinen saadessani sopivasti toimeksiantoja. Yrittäjyydessä parasta on ollut uuden oppiminen, ja haasteita taas on tuottanut itsensä markkinoiminen ja omien taitojen tunnistaminen sekä tunnustaminen.

Kesä opetti minulle käytännön asioita yrittäjyydestä sekä jonkin verran itseluottamusta omiin kykyihin. Yrittäjällä on hyvä olla itseluottamuksen lisäksi sitkeyttä, pitkäjänteisyyttä ja uteliaisuutta. Näiden lisäksi myös yrittäjyysopeista on hyötyä tulevaisuudessa. Aion jatkaa omaa yritystoimintaani kesän jälkeenkin, opintojeni kautta NY-yrittäjänä.

Kesäyrittäjä-kampanjassa parasta on ollut uudet tuttavuudet sekä workshopit. Jos sinulla on hyvä idea yritykselle, kampanja auttaa sinut varmasti alkuun yrittäjyyden maailmassa!

Jani Hokki

Nettisivut: janihokki.mediasaari.fi

Facebook: @jhokkiphotography

Instagram: @jhokkidesign