Joka viikko saa haastaa omaa luovuutta – Kirkon ammatit

| Ammattiesittely, Henkilökuva, Kirkon ammatit

”Seurakunnan viestinnän tehtäviin voi tulla hyvinkin erilaisista koulutustaustoista. Itselläni on ammattikorkeakoulupohjainen viestinnän koulutus, mutta usealla työkaverilla on esimerkiksi teologin koulutus. Viestinnän tehtävissä saa olla luova, visuaalinen ja tehdä monipuolisesti eri asioita päivittäin.

Työtehtäviini kuuluvat tällä hetkellä muun muassa sosiaalisen median kanavat, niiden sisältöjen suunnittelu ja toteuttaminen sekä verkkosivujen ylläpito ja siihen liittyvä tuki ja kouluttaminen seurakuntien työntekijöille. Lisäksi työhöni kuuluu paljon graafista suunnittelua ja esitteiden sekä mainosten taittamista. Vedän myös seurakuntayhtymän sometiimiä, jossa yhdessä suunnittelemme erilaisia sosiaalisen median kampanjoita ja sisältöjä. Työssäni pitää osata organisoida omaa työtänsä, sietää painetta ja reagoida nopeallakin aikataululla. Työn ehdoton suola onkin, että jokainen päivä on erilainen ja saan oppia jatkuvasti uusia asioita.

Kirkon töissä saa olla hyvän asian puolella.

Kirkon viestinnän työtehtävät eivät varmastikaan suuresti eroa muista viestinnän hommista, ainoastaan sisältö on erilaista. Monilla saattaa olla mielikuva kaavoihin kangistuneesta kirkosta, mutta kyllä kirkossakin käytetään huumoria ja meemejä. Kutsumme ihmisiä osallistumaan seurakuntien toimintaan ja kerromme, mitä kaikkea hyvää täällä kirkossa ja seurakunnissa tehdään. Monelle on varmasti yllätys, kuinka monipuolisesti täällä saa tehdä hyviä asioita.”

Heidi Hujanen
Tiedottaja
Kouvolan seurakuntayhtymä

———————

Teksti: Ilari Äijälä

Kuva: Sami Malmberg

 

Teksti löytyy Kun koulu loppuu -oppaasta 2021, jossa jaetaan tietoa eri koulutus- ja alavaihtoehdoista.

Lisää kirkon ammatteja löytyy kirkon esittelysivustolla.

Kirkon ammateista ja koulutuksista löytyy lisätietoa täältä.