Jos ei nyt niin milloin?

| Blogi

Istuskelin kahvilassa hyvän ystäväni kanssa kolme tuntia. Keskustelimme mieltä askarruttavista asioista, maailman menosta, nyky-yhteiskunnasta ja vaikka mistä. Jäi inspiroitunut olo. Aiheena oli tietysti myös koulu ja tulevaisuudessa jatko-opiskelut.

Mediassa puhutaan paljon nyt siitä, miten opiskelijoilta leikataan ja esim. ammattikouluista pitäisi leikata kymmeniä miljoonia. Suomen koulutus on korkeatasoista, jossa sen olisi pysyttäväkin. Pienituloisilta opiskelijoilta leikkaaminen kuulostaa pahalta. Nämä asiat on hyvä tiedostaa ja niiden seuraaminen pitää kärryillä yhteiskunnallista asioista.

Nämä aiheet saa myös miettimään omaa tulevaisuuden alaa. Kaikki ovet ovat auki ja mahdollisuudet avoinna. Pitää vaan uskaltaa tarttua tilaisuuksiin ja mennä.

 Jos et sinä, niin kuka?

Uskon, että omien kiinnostuksen kohteitteni ja intohimojeni avulla löydän sitten aikanaan oman alani ja juttuni. Niitä seuraamalla voi löytää sen, minkä tekemistä nauttii ja jossa voi kehittyä eteenpäin. Ei tarvitse panikoida, jos ei vielä tiedä mitä haluaa, mutta kiinnostunut kannattaa olla. Pitää silmät auki, kokeilla kesätöiden avulla eri aloja ja olla ennakkoluuloton. Monet aikuisetkin sanovat, etteivät tiedä mitä haluavat tehdä isona. Elämä voi olla ikuista oppimista. Sitähän se parhaillaan onkin.

Vuodelle 2017 olen miettinyt uusia juttuja, joissa pääsen myös haastamaan itseäni ja kehittämään taitojani. Täytyy vaan uskaltaa hypätä mukaan. Niin voi päästä vaikka minne!

Luotetaan ennen kaikkea itseemme ja omiin tekoihimme.

Kevättä kohden!


Sandra Malmström

Bloggaaja on lukion ykkösluokkalainen Helsingistä.