Jukan ura logistiikan parissa alkoi kesätyöstä

| Ammattiesittely, Artikkeli, Logistiikka- ja huolinta-ala

Armeijassa Jukka Manninen etsiskeli  mielenkiintoista opiskelupaikkaa ja päätyi opiskelemaan elektroniikkatuotantoa. Opintojen alettua ala kuitenkin romahti Suomessa, joten Jukka vaihtoi tuotantotalouteen. Saimaan ammattikorkeakoulusta hän valmistui tuontotalouden insinööriksi erikoistumisena Supply chain management.

– Päädyin Kuehne+Nageliin samaa tietä kuin moni muukin, eli hain ja pääsin kesätöihin. Aloitin maahantuonnin liikenteenhoitajana ja pääsin kiinni työhön todella hyvin. Kesätyön loputtua jatkoin tuuraajana kiireaikoina.

Osa-aikatyöntekijänä Jukka pystyi tekemään myös opinnäytetyönsä yritykseen. Opinnäytetyön myötä myös hänen työsuhteensa vakinaistettiin.

– Olen päässyt tekemään monipuolisesti töitä tuonnissa ja viennissä. Minusta myös koulutettiin yritykselle vaarallisten aineiden turvallisuusneuvontaja, joka on lakisääteinen jokaisessa vaarallisia aineita kuljettavassa yrityksessä. Nykyisiin tehtäviini siirryin, kun osastolla tarvittiin ylläpitäjää kuljetusten tietojärjestelmälle.

Jukka seuraa mielenkiinnolla kehittyvää alaa, joka tuo vaihtelua ja uusia mahdollisuuksia.

 

Katso videoita huolinta- ja logistiikka-alalta

DHL:n nuoret työntekijät kertovat työstä logistiikka-alalla

Kuva: Hannu Tiainen

Artikkeli on tehty yhteistyössä Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliiton kanssa.