Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä

| Blogi, Vuokratyö

Työelämässä jo pidempään olleilta kysyttäessä, minkä neuvon he antaisivat 18-vuotiaalle itselleen työelämää varten, moni nostaa esiin sen, että kaikesta työkokemuksesta on hyötyä myös tulevaisuudessa. Mikään työkokemus ei ole turhaa, vaan kaikesta oppii aina jotakin tulevaisuutta varten.

Vuokratyö koetaan hyvänä ja joustavana tapana tehdä työtä, jolloin töitä voi tehdä silloin kun se itselle parhaiten sopii. Vuokratyö sopii hyvin opiskelijalle nimenomaan joustavuutensa vuoksi, joten pystyt hyvin aikatauluttamaan työnteon opiskelujen lomaan.

Vuokratyöhön pääsee myös helposti, sillä Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) teettämän vuokratyöntekijäkyselyn  mukaan hakijat työllistyvät keskimäärin kahdessa viikossa, joten prosessi on todella nopea. Vuokratyöntekijät ovat myös tyytyväisiä työhönsä ja jopa 88 prosenttia vuokratyöntekijäkyselyyn vastaajista suosittelisi vuokratyötä tuttavilleen.

Jos et ole varma, mitä työtä haluaisit tehdä, vuokratyössä on mahdollista päästä kokeilemaan erilaisia töitä, sillä työtä voi tehdä hyvin monella eri alalla. Tai jos et päässyt opiskelemaan, voit hyvin tehdä vuokratyötä välivuoden ajan ja saada siten arvokasta työkokemusta tulevaisuutta varten. Suurin osa vuokratyöntekijöistä on alle 25-vuotiaita.

Kannattaa siis ottaa kaikki hyöty irti myös ensimmäisistä työpaikoista ja työtehtävistä, vaikka et ehkä voisi kuvitellakaan itseäsi kyseiselle alalle. Työssä nimittäin oppii paljon muitakin taitoja kuin niitä, joita itse työn tekemiseen tarvitaan, vaikka toki kassatyöntekijän on hyvä osata käyttää kassakonetta. Varsinaisten työtehtävien lisäksi työssä oppii muun muassa ottamaan vastuuta omasta tekemisestä, ajan hallintaa, sovittujen asioiden kiinni pitämistä ja muiden huomioimista.

Henkilöstöpalveluyritysten liitto (HPL) tekee pienimuotoista kampanjaa ja kysyy pidempään työelämässä olleilta, minkä neuvon he antaisivat 18-vuotiaalle itselleen työelämää varten. Konkareiden neuvoja voi seurata huhti-toukokuun aikana HPL:n LinkedInissä ja Twitterissä sekä verkkosivuilla.

 

 

 

 

 

 

Marianne Heinonen

Kirjoittaja työskentelee elinkeinopoliittisena asiantuntijana Henkilöstöpalveluyritysten liitossa (HPL).