Kaikki kesätöistä!

Artikkeli, Duunikoutsi, Kesätyökokemus

Kesätyönhaku jatkuu poikkeustilanteesta huolimatta. Tilanne kuitenkin muuttuu koko ajan, joten monet yritykset ilmoittavat kesätyötilanteesta omilla nettisivuillaan.

Suosittelemme sinua hakemaan rohkeasti kesätöitä. Kesätöissä opit monia erilaisia taitoja ja saat käsityksen siitä, mille alalle voisit tulevaisuudessa suunnata. Lisäksi työnhakutaitojasi kehittyvät, vaikka et saisikaan töitä. Tässä artikkelissa kerromme, mistä löydät parhaat vinkit kesätyönhakuun! 

  

Kesätyö 2020 -osio  

Millainen on hyvä työhakemus ja CV eli ansioluettelo? Miten valmistautua työhaastatteluun? Mikä on tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelu? Entä mitä asioita tulee muistaa, kun saa työpaikan? Vastaukset näihin ja moniin muihin työhakuun liittyviin kysymyksiin löydät Kesätyö 2020 -osiosta. Sivuilta löydät videoita ja artikkeleita nuorten kesätyökokemuksista ja parhaat vinkit kesätyönhakuun. Tutustu Vastuullinen kesäduuni 2020 -kampanjaan ja etsi avoimia työpaikkoja täältä

 

Duunikoutsi-sovellus 

Jos et ole ladannut vielä vuoden 2020 parhaaksi digitaaliseksi oppimisratkaisuksi palkittua mobiilisovellusta, niin nyt kannattaa viimeistään ladata tämä työelämävalmentaja kännykkääsi App Storesta- tai Google Play-kaupasta. Duunikoutsin Eka kesäduuni -osiossa opit tunnistamaan ja sanoittamaan osaamistasi tehtävien, videoiden ja testien avulla. Sovelluksesta saat myös osaamispohjaisen CV:n, joka on valmiiksi täytetty tehtäviesi pohjalta.  

  

Vinkit kesätyön hakuun -videosarja 

Seitsemänosaisessa Vinkkejä työnhakuun -videosarjassa annetaan vinkkejä työnhaun eri vaiheisiin. Löydät videot kunkoulululoppuu.fi Youtube-kanavalta. Muut kesätyö-aiheiset videomme löydät täältä.  

  

@kunkoululoppuu Instalivet 

@kunkoululoppuu Instaliveissä vastataan kysymyksiin liittyen työelämään, yrittäjyyteen, oman talouden hallintaan, koulutukseen sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin. Edellisissä liveissä aiheina mm. miten koronavirus vaikuttaa kesätöihin ja miten tehdä hyvä videotyöhakemus. Joka torstai Instalivessä on vaihtuvia aiheita ja vieraita. Voit osallistua keskusteluun lähettämällä kysymyksiä ja kommentteja esimerkiksi kesätöihin liittyen @kunkouloppuu-tilille direct-viestillä tai livessä. Tallenteet jaksoista täällä.

Jaksossa 4 pohdittiin, mitä työelämätaidot ovat. Bisneskurssien kumppanuuspäällikkö Julia Kiljunen sekä Puhu rahasta -podcastin juontaja ja abiturientti Ella Okko jakoivat vinkkinsä siihen, miten sanoittaa oma osaaminen työhakemukseen. Katso jakso:

Kesätyö on monille ensimmäinen askel työelämään. Kesätyö opettaa tärkeitä työelämätaitoja ja avaa uusia ovia. Hyvin tehty työ voi olla alku nuoren urapolulle.  Videolla kesätyömuistojaan ovat kertomassa mm. ex-jalkapalloilija Ilari Äijälä, näyttelijä Jasmin Hamid ja yrittäjä Marianne Lehikoinen.