Kansainvälinen opettajankoulutus – Oulun yliopisto

| Artikkeli, Henkilökuva, Opiskelijaesittely, Oulun yliopisto, Yliopisto

Kiia Koskiranta
Interkulttuurisen
opettajankoulutuksen opiskelija
Oulun yliopisto

”Opettajan työssä voi käyttää luovuutta ja vaikuttaa oppilaiden elämään. Siinä on suuri vastuu, mutta se tekee työstä myös merkityksellistä.

Opiskelemme englanniksi ja kursseissa on kansainvälinen painotus. Muuten opiskelemme samoja asioita kuin toisetkin luokanopettajaksi valmistuvat. On matikan tunteja sekä kuvis- ja liikuntatunteja, mikä tekee opinnoista myös hauskaa. Meitä on pieni kansainvälinen ryhmä, joten luennoilla pääsee kunnolla keskustelemaan ja jakamaan omia näkemyksiään.

Opettajana saa tuoda omaa persoonallisuuttaan työhön.

Luokanopettajana haluan tehdä töitä joko ihan tavallisessa koulussa tai kansainvälisessä koulussa. Myös ulkomailla olisi kiva tehdä jonkin aikaa töitä. Koulutuksen englanninkielisyys ja kansainväliset näkökulmat antavat siihen hyvät valmiudet. Opinnot mahdollistavat myös muut kuin luokanopettajan työt.”

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Oulun yliopistossa rakennetaan tulevaisuuden osaamista, hyvinvointia ja sivistystä monitieteisen tutkimuksen ja koulutuksen keinoin. Oulun yliopisto kouluttaa päteviä ja mukautumiskykyisiä ammattilaisia, jotka pystyvät soveltamaan uusinta teknologista ja tieteellistä tietoa käytännön haasteisiin.

Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki ja opiskelija-asuminen on täällä Suomen edullisinta. Oulun yliopisto toimii kahdella kampuksella: Linnanmaalla ja Kontinkankaalla. Oulun yliopistossa tehty korkeatasoinen tutkimus on muuttanut maailmaa. Joka päivä 2,6 miljardia ihmistä käyttää Oulussa kehitettyä teknologiaa.

Lue lisää www.oulu.fi

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa.

Teksti: Siiri Huttunen, Kuva: Niko Jekkonen