Katso lista palveluista etäopiskelun tueksi ja vapaa-ajan iloksi!

Artikkeli, Duunikoutsi

Moni palvelu tarjoaa maksuttomia vinkkejä ja materiaaleja etäopiskelun tueksi sekä vapaa-ajan iloksi. Kokosimme tähän artikkeliin niistä muutamia.

 

Yläkoulu ja toinen aste:

Bisneskurssit tarjoaa toisen asteen oppilaitoksille 45 minuutin mittaisia maksuttomia etäoppitunteja, jotka sopivat usean eri aineen oppitunneille. Bisneskurssien etäoppitunteja pidetään mm. sijoittamisesta, globaalin kaupan megatrendeistä, kiertotaloudesta ja työelämän vuorovaikutustilanteista. Jos kiinnostuit kurssiaiheista eikä oppilaitoksesi vielä tarjoa kyseisiä kursseja, ehdota koulusi rehtorille/opettajalle kurssien ottamista osaksi oppilaitoksesi kurssitarjontaa.

Yle Oppiminen tarjoaa materiaaleja monipuolisesti etäopiskeluun soveltuvia artikkeleita, videoita, tv-ohjelmia ja sarjoja. Ylen Triplet -palvelu kokoaa oppikirjojen sisällöt ajankohtaisiin asioihin ja ympäröivään maailmaan. Palvelu tarjoaa poikkeukselliseen tilanteeseen valmista opetusmateriaalia peruskoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Abien kannattaa suunnata Ylen abitreenit -sivustolle, josta löytyy vanhoja yo-kokeita ja kuunteluita, harjoitustehtäviä sekä vinkkejä esimerkiksi stressin hallintaan. 14.4. Yle Teemalla käynnistyi Yle etäkoulu lähetykset. Tunnin tv-lähetyksissä esitetään etäopetukseen sopivaa sisältöä suomeksi että ruotsiksi.

Pelit ja sovellukset:

Taloussankari on mobiilipeli yläkoululaisille. Pelin kautta opitaan säästämisestä, sijoittamisesta ja oman talouden hallinnasta.

Duunikoutsi-mobiilisovellus löytyy App Storesta ja Google Play -kaupoista. Duunikoutsi on työelämävalmentaja nuorelle kesätöiden, TET-jakson ja ensimmäisen työpaikan hakuun. Tehtävien, videoiden, testien avulla nuori oppii tunnistamaan osaamistaan, sanoittamaan sitä ja saa vielä sähköisen CVn.

Zaldo on nuorille suunnattu ja innostava oppimisympäristö oman talouden hallinnasta.

Nuorten akatemia mobiilipelit sopivat oppilaitoksille ja muille nuorten ryhmille. Peleistä löytyy laaja valikoima eri teemoja eri ikäisille nuorille.

Äänikirjapalvelut ja podcastit:

Puhu rahasta -podcastin jaksot käsittelevät mm. omaa talouden hallintaa, työelämätaitoja, yrittäjyyttä ja muita ajankohtaisia ilmiöitä mielenkiintoisten vieraiden kanssa. Vieraina podcastissä on ollut muun muassa vuoden sijoittaja 2019 Julia Thurén ja tubettajat Molybros. Puhu rahasta -podcastia voi katsoa Youtubesta tai kuunnella Soundcloudista ja Spotifystä (Spotifyssä vain uusimman tuotantokauden jaksot).

Yle areena äänikirja ja radiokuunnelma valikoimasta löytyy kaikenikäisille jotain.

Celian äänikirjapalvelun kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa.

Helmet.fi  E-kirjastosta löytyy kirjaston sähköinen tarjonta.