Kemian nuorisopanelistista kesätöihin!

| Blogi, Kemianteollisuus, Kesätyökokemus

Kemian nuorisopaneeli. Mikä kumma se oikein on? Näin ajattelin myös minä, kun kemian opettajani mainitsi siitä minulle ja muutamalle ystävälleni. Päätin ottaa selvää ja niin minusta tuli nuorisopanelisti ja pääsin vielä kesätöihin!

Nuorisopaneeli on Kemianteollisuus ry:n osana toimiva nuorisojaosto, joka jakaa nuorille tietoa kemian alan mahdollisuuksista, opinnoista ja työpaikoista. Käytännössä nuorisopanelistit auttavat nuoria innostumaan kemiasta osallistumalla erilaisiin tapahtumiin ja tekemällä juttuja someen. Paneeli kokoontuu kolmesta neljään kertaan vuodessa muutaman tunnin kerrallaan. Tapaamisissa suunnitellaan tulevia tapahtumia ja tempauksia.

Nuorisopaneelin myötä olen päässyt itse työskentelemään ChemBio-messuilla, jossa pidimme lavashow’n. Haastattelimme erilaisia tieteentekijöitä ja autoimme ihmisiä ottamaan itsestään kuvia Vastuullinen valinta -kampanjaan. Messut olivat hauskaa vaihtelua koulumaailmasta ja viihdyin siellä todella hyvin. Oli mielenkiintoista päästä näkemään myös erilaisia kemian alan yrityksiä. On myös ollut innostavaa olla kehittelemässä Nuoren Kemian sometilejä ja tutustua muihin panelisteihin.

Nuorisopaneeli on antanut minulle paljon. Erityistä aiempaa osaamista ei tarvinnut olla, kiinnostus  ja halu vaikuttaa asioihin on riittänyt. Itselläni ei esimerkiksi ollut aloittaessani erityistä tietämystä kemiasta, vaikka koulussa olin siinä hyvin pärjännytkin. Nuorisopanelistina olen kyllä oppinut paljon uutta kemiasta alana ja siitä, mihin kaikkeen kemiaa tarvitaankaan!

Työelämätaitonikin ovat karttuneet paitsi panelistina, myös ihan ”oikeissa töissä”. Panelistina oleminen poiki minulle Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyöpaikan Kemianteollisuus ry:stä. Nuorisopanelistina olen siis saanut ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä, kokea ja oppia uutta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Suosittelen jokaista rohkeasti osallistumaan kaikenlaiseen vapaaehtoistoimintaan, jos vähänkin kiinnostaa. Myös Kemian nuorisopaaneeli toivottaa tervetulleeksi uusia jäseniä!

Ps. Kiinnostuitko Nuorisopaneelista? Lähetä rohkeasti sähköpostia Kemianteollisuuden Annille: anni.siltanen@kemianteollisuus.fi.

Kirjoittaja: Amanda Kurka

Amanda Kurka on 17-vuotias Kemianteollisuus ry:n nuorisopanelisti. Kurka oli kesällä 2018  Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelussa Kemianteollisuus ry:ssä. Kiinnostuitko Nuorisopaneelista? Lähetä rohkeasti sähköpostia Annille: anni.siltanen@kemianteollisuus.fi.