Kesätyö on tärkeä välietappi työuralla – Vastuullinen kesäduuni

| Kaupan ala, Kesätyökokemus, Vastuullinen kesäduuni

Hallintotieteitä opiskeleva Elli Ahlgren oli kesätöissä HR tehtävissä Alkolla. Kesätyöntekijäksi hän on mielestään saanut yllättävän paljon vastuuta. Parasta työssä on ollut työkaverit ja tehtävien monipuolisuus.

Miksi hait Alkoon kesätöihin?

“Työnteko on sujunut hyvin itsenäisesti ja se on nostattanut itseluottamusta. Samalla on tajunnut, että pärjää ja selviää, eikä työnteko ole niin pelottavaa. Työelämätaitojakin on oppinut siinä samalla.”

“Minut on otettu hyvin vastaan ja olen päässyt heti mukaan tapaamisiin sekä koulutuksiin. Pääsin myös keskustelemaan eri asiantuntijoiden, kuten HR-päällikön kanssa organisaation osa-alueista, työnkuvasta ja Alko-spesifeistä tehtävistä.”

“Kesätyöt on tärkeitä välietappeja siihen, että saa kokemusta ja pääsee etenemään omien suunnitelmien mukaan. Alkolla olen kehittynyt ammatillisesti ja saanut itsevarmuutta.”

Millaista kesätöissä on ollut?

“Hakuprosessin viestintä toimi ja tunsin pysyväni hyvin kartalla eri vaiheista. Perehdytys aloitettiin toimistolla opintovapaalle jäävän kollegan kanssa ja loput sitten etänä. Vuorovaikutusta on tässä tiimissä riittänyt ja olen saanut aina apua ja neuvoja kysymyksiini.”

“Suosittelen Alkoa kesätyönantajana jo onnistuneen hakuprosessin ja perehdytyksen takia. Ne ovat tärkeitä asioita tässä vaiheessa elämää oleville työnhakijoille. Kun halutaan kuunnella ja auttaa, työnteko sujuu mukavasti.”

Millaiset ovat tulevaisuudensuunnitelmasi?

“Olen aina ollut kiinnostunut HR-tehtävistä ja niiden tärkeydestä yrityksille. Henkilöstö kuitenkin on lähes jokaisen yrityksen tärkein resurssi.”

”Omat jokapäiväiset työtehtävät ovat monipuolisia ja vaihtelevia ja tarjoavat siten haasteita. Olen ongelmanratkaisija, joka tykkää haasteista. Ongelmien selvittämisestä tulee aina hyvä fiilis.”

“Mielellään muutaman vuoden kuluttua valmistuisin maisteriksi ja saisin töitä henkilöstöhallinnon alalta. Kyllä tämä on se ykkösjuttu mihin tähtään ja vaikka se on aina ollut selkeää, niin kesätyön aikana selkeytynyt vielä entisestään. Alko työnantajana kiinnostaa tulevaisuudessakin.”

Tutustu Alkon kesätyömahdollisuuksiin täältä. 

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Alkon kanssa.

Lue lisää kaupan alasta täältä!

Vastuulliset kesäduunit ja kesätyövinkit löytyvät täältä