Kesätyö TET-paikan kautta

Artikkeli, TET-kokemus

Kevään TET-jaksot ovat monissa kouluissa käynnissä ja se onkin nuorille hyvä tilaisuus tiedustella työnantajalta mahdollisuutta vaikka ensimmäiseen kesätyöhön. Kesän aikana monet yritykset ottavat töihin nuoria esimerkiksi Tutustu työelämään ja tienaa -jaksolle (TTT). Voit myös itse kysyä  työnantajalta tarjoavatko he TTT-paikkoja. Kehota työnantajaa kysymään asiaa omasta liitostaan, jos hän ei osaa vastata.

Miten saan TET-jaksolta kesätyöpaikan?

  • Kysy kesätyöpaikkaa hyvissä ajoin ennen kesää.
  • Jos työskentely TET-paikassa on tuntunut omalta ja kiinnostavalta, kannattaa rohkeasti tiedustella kasvotusten työnantajalta kesätyöpaikkaa ja voitko lähettää hakemuksesi suoraan tietylle henkilöille.
  • Mikäli et ehdi tai muista kysyä ennen TET-harjoittelusi loppumista, voit lähestyä työnantajaa sähköpostitse tai puhelimitse.
  • Lisäksi, jos TET-jaksostasi on jonkin aikaa, voit esimerkiksi lähettää sähköpostiviestin, jossa kerrot, että olit yrityksessä TET-jaksolla ja se meni hyvin. Kerro myös, että olet kiinnostunut tulemaan auttamaan kesäksi.
  • Työnantaja voi olla kiireinen, joten vastausta ei välttämättä tule heti. Voit lähestyä työnantajaa uudestaan. Osa yrityksistä täyttää kesätyöpaikat alkuvuodesta, osa vasta toukokuussa.
  • Ole tarkkana myös netissä, esimerkiksi Oikotie julkaisee Kesätyöpaikkoja alle 18-vuotiaille. Jos olet ollut esimerkiksi K-kaupassa TET-jaksolla ja TET-jakson työpaikasta aukene kesätöitä, toisesta toimipisteestä voi löytyä sinulle sopiva paikka!
  • Ole rohkea, oma-aloitteinen ja aktiivinen!

 

14-vuotias Kenneth Juvonen sai TET-paikan kautta kesätyön K-Market Erottajalta. Katso video minkälaista on olla TET-harjoittelussa Kaupan alalla.

 

Saitko kesätyöpaikan TET-paikan kautta? Lue, mitä työelämän pelisääntöjä jokaisen nuoren pitäisi hallita!