Kesätyöhuumaa

| Blogi

Hellurei! Viime kertaisten yhteishakuongelmien jälkeen tein yhteishaun, lähdin Helsinkiin ja haaveilin tulevasta kesästä. Testasin kehäradan lentokentälle ja söin valtavan mustikkamuffinin. Tulin kotiin, kaivoin pyörän esille ja aloitin kolmen passin kurssin. Löysin asunnon, tuli mutkia matkaan ja aloin etsiä uutta. Elämä on!

Oikeastaan kaikki kuulumiseni liittyvät tavalla tai toisella kesätöihin, jotka onnistuin nappaamaan pari viikkoa sitten. Kesätyöhakuni oli ihanan kamalaa. Parempaa kuvausta en sille keksi. Siihen upposi monia monia tunteja, useita teekuppeja ja voima suklaata. Sain kuitenkin kummaa nautintoa valmistuneesta hakemuksesta ja totta kai haastattelukutsuista työsopparin allekirjoittamisesta puhumattakaan.

Helmikuussa selasin eri sivustoja ja klikkailin ilmoituksia kasapäin auki välilehtiin. Kävin niitä järjestelmällisesti ja sopivissa erissä läpi tallentaen selaimen kirjanmerkkeihin ne, joihin aioin hakea. Tehokasta!

Seuraavaksi päivitin CV:n ajan tasalle ja muutin sen sommittelua hiukan, sillä pitihän minun vähän hienostella. Sitten kirjoitin pohjan työhakemukselle ja aloitin sähköpostien lähettämisen. Sama hakemuspohja sopi moneen, kunhan muutteli sanan sieltä ja täältä.

Maaliskuussa aloin soitella hakemiini paikkoihin. Osaan useammankin kerran. Kaksi tärppäsi. Sovin molempien haastattelut samalle päivälle ja hyppäsin junaan suuntana Helsinki. Loppukuusta sainkin jo tietää, että aloitan työt kesäkuussa.

Uskon, että onnistunut kesätyönhaku koostuu kolmesta osasta. Huolellisesti tehty oman näköinen sopivasti erikoinen hakemus ja cv antavat näppärästi ensivaikutelman jo ennen mahdollista haastattelua. Turha nirsoilu, johon olen itsekin sortunut, kannattaa unohtaa ja hakea sen sijaan niin moniin paikkoihin kuin mahdollista. Hyvä sääntö on, että kun et enää muista mihin kaikkialle olet hakenut, olet hakenut riittävän moneen. Myös melkein kaksi sivua pitkän hakemuksen ulkoa oppiminen on hyvä merkki. Kolmanneksi painottaisin sinnikkyyttä, josta ei koskaan ole haittaa. Jos mietit, onko täysin korrektia kutsua itse itsensä haastatteluun, vastaukseni on kyllä. Silloin olet ainakin ollut oma-aloitteinen!

Ottakaa tämä sopivan kevyesti ja pitäkää tilannetaju matkassa mukana! Onnittelut teille, jotka ovat saaneet töitä ja paljon paljon tsemppiä teille, jotka jatkatte aarrejahtia. Sillä sitähän työnhaku on, aarrejahtia.