Kesätyöntekijöillä hyvät mahdollisuudet edetä Lidlissä – VKD 20

| Ammattiesittely, Artikkeli, Kaupan ala, Kesätyökokemus, Vastuullinen kesäduuni

Elmeri, Service & Support Specialist, IT-osasto

“Ei oo ärsyttänyt kertaakaan tulla töihin aamulla”, hymähtää Elmeri kertoessaan ensimmäisestä oman alan työpaikastaan Lidlin pääkonttorissa.

”Kesässä parasta oli työkavereiden lisäksi se, kun pääsi tekemään oikeita töitä, eikä ollut missään harjoittelijan roolissa. Täällä on kansainvälinen meininki ja tosi hyvät mahdollisuudet edetä”, Elmeri kertoo. Alusta asti aikataulut koulun ja työn välillä on saatu sovitettua joustavasti niin, ettei koulun loppuunsaattaminen kärsi työnteosta.

”Syksyn jälkeen aion ehdottomasti pyrkiä eteenpäin ja pitää silmät auki talon sisällä aukeavista paikoista. Kuluneen kesän jälkeen ei enää pelota epäonnistua niin paljon, mikä on aika iso juttu”.

Sandra, apulaismyymäläpäällikkö

”Olen kotoisin Oulusta, enkä tuntenut yhtään näitä seutuja. Hyppäsin väärään bussiin ja siinä kävi niin, että myöhästyin lopulta tosi pahasti siitä haastattelusta. Soitin kyllä ja kerroin tilanteen, mutta olin ihan varma, että se olisi kaatunut siihen. Onneksi sain silti paikan”, hyväntuulinen Sandra naurahtaa.

”Täällä jokaiselle annetaan mahdollisuudet edetä nopeasti, kunhan asenne on paikallaan. Olen elävä esimerkki siitä, että jos motivaatio on kunnossa, niin pystyt mihin vaan.”

”Työntekijöiden oman asenteen lisäksi sillä on valtavan suuri merkitys, kuinka uudet kesätyöntekijät otetaan vastaan. Tärkeintä on, että aina pitää uskaltaa kysyä.”

Mila, varastotyöntekijä, Järvenpään jakelukeskus

”Muutto Espoosta täysin vieraaseen kaupunkiin oli iso hyppy, mutta tykkään työstäni ja olen tosi spontaani tyyppi.”

Kesän ensimmäistä palkkapäivää Mila muistelee lämmöllä: ”Se tuntui hyvältä ja siltä, että on oikeasti tehnyt töitä sen rahan eteen. Palkka tulikin sopivaan saumaan, sillä edessä häämötti töistä vapaaksi toivottu Ruisrock-viikonloppu.”

”Ylipäätään töissä on nähnyt, että mitä kovemmin teet töitä, niin sen enemmän myös tienaat. Meillä on myös talon etuna Lidl-lisä, joka tulee kuukausittain palkan päälle, sekä mahdollisuus tehdä töitä oppisopimuksella.”

 

Lue koko teksti täältä.

Tutustu Lidliin kesätyönantajana

Kuva: Niko Jekkonen

Teksti: Riikka Hautala

Editointi: Ilari Äijälä

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Lidlin kanssa.

Tutustu Vastuullinen kesäduuni – kampanjaan

Lisää tietoa eri koulutus- ja alavaihtoehdoista Mille alalle ja Minne opiskelemaan -osioissa.