Kesätyöt OP:lla ovat vieneet mukanaan – VKD21

| Finanssiala, Kesätyökokemus, Vastuullinen kesäduuni

Ronias Yacoob haki OP Helsingin asiakasneuvojaksi ajatuksenaan tehdä töitä kesän ajan. Hyvät etenemismahdollisuudet, mukavat työkaverit ja palkitseva työ ovat kuitenkin vieneet mukanaan, ja kesän jälkeen hän on jatkanut OP:lla osa-aikaisena tradenomiopintojen ohella.

Miksi hait OP:lle kesätöihin?

– Ystäväni on OP:llä töissä ja oli jo vuotta aikaisemmin kehottanut minuakin hakemaan tänne kesätöihin. Minulla oli muitakin tuttuja täällä, joilta kyselin vähän, että minkälaista on ollut ja kaikki kehuivat. Vaikka en ollut sen koommin ajatellut uraa pankissa, mietin, että miksipäs ei.

Miten perehdytys toimi?

– Perehdyttäjistä tuli alkuun ihan lähimmät yhteyshenkilöt. Alussa opettelimme käyttämään järjestelmiä sekä kävimme läpi yleisiä toimintaperiaatteita ja raameja, joiden sisällä töitä tehdään. Aika nopeasti pääsi kuitenkin itse työskentelemään, sillä tekemällähän oppii kaikkein parhaiten.

Millaista asiakaspalvelutyö on ollut?

– Asiakkaalla voi olla mikä tahansa pankkiin liittyvä kysymys. Sitten selvitämme, miten voimme edetä asian kanssa ja mitä tulee ottaa huomioon.

– Alussa tulee todella paljon asiaa kerralla, varsinkin tässä päivittäisasioiden puolella kysymyksiä tulee asiakkailta laidasta laitaan. Täytyy kysyä rohkeasti apua, jos ei tiedä jotain.

– Aina tulee hyvä fiilis, kun asiakas siinä hetkessä antaa hyvää palautetta. Oli asiakkaalla sitten isompi tai pienempi ongelma, jonka kanssa pystyy auttamaan, saa siitä kiitoksen paikan päällä. Työn tulos näkyy heti ja piristää päivää.

Mitä kesätöiden jälkeen?

– Kun on ahkera ja omaa hyvät vuorovaikutustaidot, pääsee varmasti pitkälle. Täällä on annettu todella hyvä polku uralla kehittymiseen. En vielä tiedä miten pitkään, mutta ainakin valmistumiseen asti ja vähän sen jälkeenkin olisi hienoa jatkaa. Oppiminen ei lopu täällä kesken, ja se on paljolti myös itsestä kiinni. Meillä on esimerkiksi paljon erilaisia verkkokursseja, joita voi tehdä. Osa niistä on pakollisia ja tulee tehdä perehdytyksen aikana, mutta oman halukkuuden mukaan voi tehdä enemmänkin.

Mikä on ollut parasta kesätöissä? 

– Ehkä kaikkein siisteintä on, että olen saanut pari todella hyvää ystävää täältä. On tutustuttu yli tiimirajojen ja nähty ihan vapaa-ajallakin!

 

Teksti: Emma Järvi

Kuva: Niko Jekkonen

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä OP:n kanssa.

Lue lisää finanssialasta täältä!

Vastuulliset kesäduunit ja kesätyövinkit löytyvät täältä.