Kesäyrittäjä-kampanja 2020 on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin – mukana lähes 170 nuorta!

| Kesäyrittäjä-ohjelma uutinen
Talous ja nuoret TATin Kesäyrittäjä-kampanja on käynnistynyt yhteistyössä Helsingin, Oulun ja Vantaan kaupunkien kanssa. Kampanja mahdollistaa nuorten osallistumisen matalan kynnyksen yrittäjyyskokeiluun ja sitä kautta auttaa työllistämään itsensä kesän aikana. Kaupungit tukevat kampanjaan osallistuvia nuoria noin 300 euron arvoisella kesäyrittäjäsetelillä. Mukana omaa yritysideaa kehittämässä on yhteensä lähes 170 nuorta 17–29-ikävuoden väliltä.

Koronatilanteen vuoksi perinteiset kesätyöt ovat tänä vuonna olleet kiven alla. Kesäyrittäjä-kampanjan osallistujille toteutetun kyselyn mukaan noin kolmannes osallistujista oli hakenut keväällä palkallisiin kesätöihin, muttei ollut saanut niitä. Useampi osallistuja vastasi myös sovitun palkallisen kesätyön olevan koronan takia edelleen auki. Mahdollisuus työllistää itsensä kesäyrittäjyyden kautta on siis monelle nuorelle tervetullut vaihtoehto perinteisen kesätyön rinnalle.

Sparrausta ja tukea läpi kesän

Kesäyrittäjä-kampanja starttasi toukokuun alussa järjestetyillä sparrausviikoilla. Kesäyrittäjät oppivat sparrausviikoilla mm. itsensä johtamisesta, tuotteistamisesta, kiertotaloudesta, palvelumuotoilusta, markkinoinnista, yrityksen taloushallinnosta sekä eri yritysmuodoista. Verkkosparrausten lisäksi osallistujat pääsivät suunnittelemaan ja kehittämään omaa yritystoimintaansa kampanjan digitaalisella oppimisalustalla. Kesäyrittäjät pääsevät myös hyödyntämään myös TATin Bisneskurssien yrittäjyysoppimateriaaleja.

Sparraukset järjestettiin tänä vuonna verkossa, mutta se ei menoa haitannut!

”Kaikki sparrausluennot on ollut todella mielenkiintoisia ja olen kokenut ne hyvinkin tarpeellisiksi. Tehtävät ovat olleet hyviä ja saaneet minut ajattelemaan ja suunnittelemaan omaa yritystoimintaa entistä syvällisemmin. Extra-tehtävät ovat olleet myös mielenkiintoisia ja niistä on saanut aina paljon lisätietoa ja pohdittavaa kuhunkin aiheeseen”, kommentoi Kesäyrittäjä-kampanjan osallistuja nimettömässä kyselyssä.

Kesäyrittäjä-kampanja on nuorten oma projekti

Sparrausviikkojen jälkeen kampanjaa luotsaavat kesäyrittäjämentorit ovat aloittaneet ensimmäiset henkilökohtaiset ohjaustapaamiset

Mentorit ovat kesäyrittäjien tukena koko kesän.

kesäyrittäjien kanssa. Jokaisella kaupungilla on oma korkeakouluopiskelijoista koostettu mentoritiimi, joka vastaa kampanjan käytännön toteutuksesta ja nuorten ohjauksesta. Sparrausviikkojen ja henkilökohtaisten ohjausten lisäksi mentorit järjestävät kesäyrittäjille työpajoja, verkostoitumistapahtumia sekä myynti- ja markkinointitapahtumia. Mentorit toimivat helposti lähestyttävänä tukiverkkona sekä siltana nuorten ja paikallisen yrittäjäekosysteemin välillä.

”Yksi kampanjan hienoimpia puolia on, että yrittäjyydestä kiinnostuneet monen ikäiset ja taustaiset nuoret muodostavat toisilleen arvokkaan vertaisryhmän, jonka kanssa voi jakaa ajatuksia yrittäjyydestä ja solmia kenties pitkäaikaisiakin yhteistyökuvioita” Kesäyrittäjä-kampanjan projektipäällikkö Sanna Ikäläinen kommentoi.

Kesäyrittäjien tuotteita ja palveluita esitellään Kesäyrittäjä-kampanjan some-kanavissa (@kesayrittaja) kesän aikana. Kaikki kampanjassa mukana olevat kesäyritykset esitellään myös kampanjan verkkosivustolla kesayrittaja.fi.