Kampanja antaa sinulle kaiken mitä tarvitset yrittäjyyskokeilusi tueksi!

Kampanja tarjoaa:

  • työkaluja liikeidean jalostamiseen
  • tietoa yritystoiminnan eri osa-alueista, yritysmuodoista ja yrityksen perustamisesta
  • vahvan tukiverkoston liiketoimintan tueksi koko kesän ajan
  • näkyvyyttä ja yhteisiä tapahtumia kesän aikana
  • mahdollisuuden oppia uusia taitoja ja kehittää omien vahvuuksien tunnistamista

Kesäyrittäjä tarjoaa tukea ja sparrausta, työkaluja liikeidean jakostamiseen, uusia taitoja sekä näkyvyyttä ja yhteisiä tapahtumia

Ketä kampanjassa on mukana?

Jokaisella kaupungilla on oma kesäyrittäjämentori-tiimi, joka vastaa kampanjan toteutuksesta. Mentorit ohjaavat nuoria kesän aikana yrityskohtaisten mentorointien avulla sekä auttavat yritystoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi mentorit järjestävät kesän aikana yhteisiä tapahtumia, joissa voit tavata muita kesäyrittäjiä. Yksi kampanjan hienouksista onkin, että saat ympärillesi myös joukon muita kesäyrittäjiä, joiden kanssa voit vaihtaa ajatuksia kesän kulusta.

Mitä vaaditaan, että voi hakea mukaan?

Kampanjaan hakevilta nuorilta vaaditaan alustava liikeidea sekä motivaatiota, itseohjautuvuutta ja aktiivisuutta yritystoiminnan toteuttamiseksi. Kesäyrittäjät ovat itse vastuussa yritystoiminnastaan, mutta he saavat mentoreilta apua ja tukea aina tarvittaessa. Kesäyrittäjät saavat toimintansa tueksi myös vankan tietopaketin yritystoiminnan eri osa-alueista.

Voidaksesi osallistua Kesäyrittäjä-kampanjaan sinun ei siis tarvitse tietää yrittäjyydestä etukäteen tai olla kehittänyt yritysideaasi valmiiksi. Me autamme sinua jalostamaan ideaasi ja viemään sen käytäntöön!

Mihin kampanjaan osallistuminen velvoittaa?

Kesäyrittäjä-kampanjassa toteutat yritystoimintaasi milloin ja miten haluat, omien tavoitteidesi mukaisesti. Yrityskokeilusi voi kestää koko kesän, pari viikkoa tai olla vaikkapa yhden päivän tapahtuma. Edellytämme kuitenkin osallistumista toukokuun alussa järjestettäviin verkkosparrauksiin sekä niihin liittyvien tehtävien suorittamista. Sparrauksia on viisi ja ne kestävät maksimissaan 2,5h/kerta. Lisäksi odotamme sinulta osallistumista muutamiin henkilökohtaisiin mentorointeihin kesän aikana. Mentoroinnit voidaan järjestää livenä tai etäyhteydellä. 

Kesäyrittäjäseteli

Kaupungit myöntävät osallistujille kesäyrittäjäsetelin hieman erilaisin ehdoin:

  • Oulun setelin ikäraja on 17-24-vuotta ja setelin saaminen edellyttää osallistumista sparrauksiin, muutamaan mentorointiin sekä kevyttä raportointia yrityskokeilusta.
  • Vantaan ja Helsingin setelin ikäraja on 17-29-vuotta ja setelin saaminen edellyttää osallistumista sparrauksiin ja muutamaan mentorointiin.

Kampanjan tausta

Kesäyrittäjä-kampanja perustuu Oulussa jo vuodesta 2014 lähtien kehitettyyn kesäyrittäjyysmalliin, jota ovat olleet kehittämässä BisnessOulu ja Oulu Entrepreneurship Society.

Täältä voit tutustua tarkemmin siihen, mitä Oulussa on tehty.

Kesäyrittäjä-kampanjan kulku

helmikuu
Haku alkaa!

Hakuaika ja valinnat

Kesäyrittäjä-kampanjaan voi hakea mukaan Helsingissä, Oulussa ja Vantaalla maaliskuun loppuun asti.  Mukaan voi hakea myös tiimissä.

toukokuu
KAMPANJA ALKAA!

Kick-off ja sparrausviikot

Kampanja starttaa jokaisessa kaupungissa Kick-offilla ja sparrausviikoilla toukokuun alussa. Kick-off ja sparraukset järjestetään ilta-aikaan, joten niihin pystyy osallistumaan esimerkiksi koulun jälkeen. Tänä vuonna sparraukset järjestään poikkeuksellisti verkossa ja ne kestävät max. 2,5h/kerta. Sparrausten aikana kesäyrittäjät saavat koulutusta oman yritystoimintansa tueksi niin mentoreilta kuin eri asiantuntijoiltakin. Sparrausviikkojen aikana kuulet esimerkiksi yritysmuodoista, markkinoinnista, tuotteistamisesta ja palvelumuotoilusta sekä saat tukea oman liikeideasi jalostamiseen.

kesäkuu

heinäkuu

Itsenäinen yrittäjyyskokeilu
Mentorointia ja yhteisiä tapahtumia

Itsenäinen yrittäjyyskokeilu

Sparrausviikkojen jälkeen yrittäjyyskokeilua lähdetään toteuttamaan itsenäisesti. Päätät itse milloin ja miten haluat kesäyritystäsi pyörittää, joten olet todellakin oma pomosi. Yksin ei kuitenkaan tarvitse jäädä, sillä kesäyrittäjämentorit ovat tukenasi koko kesän ajan.

Mentoroinnit

Kesän aikana mentorit järjestävät jokaiselle kesäyrittäjälle/kesäyrittäjä-tiimille muutamia mentorointeja. Mentorointien tarkoituksena on tukea sinua itsenäisessä yritystoiminnassa juuri omista lähtökohdistasi käsin. Kesäyrittäjänä sitoudut osallistumaan pakollisiin mentorointikertoihin, mutta saat halutessasi myös lisää tukea ja ohjausta. Mentoreihin voi ottaa yhteyttä missä vaiheessa tahansa, minkä tahansa askarruttavan asian tiimoilta.

Yhteiset tapahtumat kesällä

Mentorit järjestävät kesällä myynti- ja markkinointitapahtumia, joissa kesäyrittäjät pääsevät halutessaan kokeilemaan tuotteidensa tai palveluidensa myyntiä ja markkinointia käytännössä. Lisäksi järjestetään muita tapahtumia verkostoitumiseen, lisäkoulutuksiin tai vapaamuotoisempaan ajanviettoon liittyen. Joka paikkakunnalla nuoret pystyvät myös itse omalla aktiivisuudellaan vaikuttamaan siihen, millaista toimintaa he kampanjalta kesän aikana toivovat.

elokuu
KAMPANJA PÄÄTTYY elokuun alussa
Päätöstapahtuma

Kampanja päättyy elokuun alussa päätöstapahtumaan, jossa kesäyrittäjät saavat ohjeita oman yritystoimintansa lopettamiseen tai jatkamiseen liittyen. Päätöstapahtumassa jaetaan myös todistukset kampanjaan osallistumisesta. Kampanjan päättyessä tarjotaan  tietoa muista tahoista, jotka tarjoavat nuorille tukea tai tietoa yrittäjyyteen liittyen.