Kesäyrittäjä pähkinänkuoressa:

 • tuemme nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä tai yrittäjämäistä toimintaa omien tavoitteiden mukaisesti kesän aikana
 • osallistujat päättävät itse, minkä yritysmuodon tai yrittäjämäisen toimintatavan valitsevat (esim. 4H-yritys, itsenäinen tulonhankkimistoiminta, kevytyrittäjyys, toiminimi)
 • yrityksen voi olla perustanut jo ennen kampanjaa, mikään ei myöskään estä jatkamasta yritystoimintaa kampanjan jälkeen
 • osallistumalla sitoo ainoastaan sparrauksiin ja mentorointeihin

Kampanja tarjoaa:

 • mahdollisuuden hakea kaupungin n. 300€ kesäyrittäjäseteliä
 • WE ARE HERE FOR YOU! Eli vahvan tukiverkoston liiketoimintan tueksi koko kesän ajan
 • työkaluja liikeidean jalostamiseen
 • verkkokoulutuksilla tietoa yritystoiminnan eri osa-alueista, yritysmuodoista ja yrityksen perustamisesta
 • näkyvyyttä ja yhteisiä tapahtumia kesän aikana
 • mahdollisuuden oppia uusia taitoja ja kehittää omien vahvuuksien tunnistamista

Kesäyrittäjä tarjoaa tukea ja sparrausta, työkaluja liikeidean jakostamiseen, uusia taitoja sekä näkyvyyttä ja yhteisiä tapahtumia

Ketä kampanjassa on mukana?

Jokaisella kaupungilla on oma kesäyrittäjämentori-tiimi, joka vastaa kampanjan toteutuksesta. Mentorit ohjaavat osallistujia kesän aikana mentorointien avulla sekä auttavat yritystoimintaan liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi mentorit järjestävät kesän aikana yhteisiä tapahtumia, joissa voi tavata muita kesäyrittäjiä. Yksi kampanjan hienouksista onkin, että nuori saa ympärilleen myös joukon muita kesäyrittäjiä, joiden kanssa vaihtaa ajatuksia kesän kulusta.

Lisäksi teemme yhteistyötä:

 • Paikalliset 4H-yhdistykset tukevat 4H-yrittäjiksi ryhtyviä kesäyrittäjiä
 • OP-kevytyrittäjä tarjoaa palvelunsa kesäyrittäjille kesän ajan ilmaiseksi
 • Myös NY-yritykset voivat hakea mukaan kampanjaan, mutta asiasta on sovittava oman oppilaitoksen kanssa

 

Mihin kampanjaan osallistuminen velvoittaa?

Kesäyrittäjä-kampanjassa yritystoimintaa toteutetaan itsenäisesti, omien tavoitteiden mukaisesti. Yrityskokeilu voi kestää koko kesän, pari viikkoa tai olla vaikkapa yhden päivän tapahtuma. Edellytämme kuitenkin osallistumista toukokuun alussa järjestettäviin verkkosparrauksiin sekä niihin liittyvien tehtävien suorittamista. Sparrauksia on viisi ja ne kestävät maksimissaan 2,5h/kerta. Lisäksi odotamme sinulta osallistumista muutamiin henkilökohtaisiin mentorointeihin kesän aikana. Mentoroinnit voidaan järjestää livenä tai etäyhteydellä. 

Kesäyrittäjäseteli

Kaupungit myöntävät osallistujille kesäyrittäjäsetelin hieman erilaisin ehdoin:

 • Oulun setelin ikäraja on 17-24-vuotta ja setelin saaminen edellyttää osallistumista sparrauksiin ja mentorointiin sekä tehtävien suorittamista ja kevyttä raportointia yrityskokeilusta.
 • Vantaan ja Helsingin setelin ikäraja on 17-29-vuotta ja setelin saaminen edellyttää osallistumista sparrauksiin ja mentorointeihin sekä tehtävien suorittamista,

Kampanjan tausta

Kesäyrittäjä on alunperin oululaisen vaikuttavuusyrittäjän Mikko Perälän ideoima ja yhdessä Oulu Entrepreneurship Societyn ja Business Oulun kanssa kehittämä nuorten yrittäjyyskasvatus- ja työllistämiskonsepti. Talous ja nuoret TATin Kesäyrittäjä-kampanja perustuu vahvasti tähän Oulussa jo vuodesta 2014 lähtien kehitettyyn kesäyrittäjyyden malliin.

Täältä voit tutustua tarkemmin siihen, mitä Oulussa on tehty.

Kesäyrittäjä-kampanjan kulku

helmikuu
Haku alkaa!

Hakuaika ja valinnat

Kesäyrittäjä-kampanjan haku oli avoinna 15.4. asti. 

toukokuu
KAMPANJA ALKAA!

Kick-off ja sparrausviikot

Kampanja starttaa jokaisessa kaupungissa Kick-offilla ja sparrausviikoilla toukokuun alussa. Sparrausten aikana kesäyrittäjät saavat koulutusta oman yritystoimintansa tueksi niin mentoreilta kuin eri asiantuntijoiltakin.  Tänä vuonna sparraukset järjestään poikkeuksellisti verkossa. 

Ajankohdat:
 • 5.5.  Kick-off klo 17.00-19.00
 • 6.5.  Inspiroituminen yrittäjyyteen klo 16.30 – 19.00
 • 7.5.  Tuotteistaminen ja kiertotalous klo 16.30 – 19.00
 • 11.5. Palvelumuotoilu ja markkinointi klo 16.30 – 19.00
 • 13.5. Taloushallinto ja tuet klo 16.30 – 19.00
 • 14.5  Yritysmuodot ja itsensä johtaminen klo 16.30 – 19.00
kesäkuu

heinäkuu

Itsenäinen yrittäjyyskokeilu
Mentorointia ja yhteisiä tapahtumia

Itsenäinen yrittäjyyskokeilu

Sparrausviikkojen jälkeen yrittäjyyskokeilua lähdetään toteuttamaan itsenäisesti. Yksin ei kuitenkaan tarvitse jäädä, sillä kesäyrittäjämentorit ovat kesäyrittäjien tukena koko kesän ajan.

Mentoroinnit

Kesän aikana mentorit järjestävät jokaiselle kesäyrittäjälle/kesäyrittäjä-tiimille muutamia mentorointeja. Mentorointien tarkoituksena on tukea yrittäjiä itsenäisessä yritystoiminnassa jokaisen omista lähtökohdista käsin.  Mentoreihin voi ottaa yhteyttä missä vaiheessa tahansa, minkä tahansa askarruttavan asian tiimoilta.

Yhteiset tapahtumat kesällä

Mentorit järjestävät kesällä myynti- ja markkinointitapahtumia, joissa kesäyrittäjät pääsevät halutessaan kokeilemaan tuotteidensa tai palveluidensa myyntiä ja markkinointia käytännössä. Lisäksi järjestetään muita tapahtumia verkostoitumiseen, lisäkoulutuksiin tai vapaamuotoisempaan ajanviettoon liittyen. Joka paikkakunnalla nuoret pystyvät myös itse omalla aktiivisuudellaan vaikuttamaan siihen, millaista toimintaa he kampanjalta kesän aikana toivovat.

elokuu
KAMPANJA PÄÄTTYY elokuun alussa
Päätöstapahtuma

Kampanja päättyy elokuun alussa päätöstapahtumaan, jossa kesäyrittäjät saavat ohjeita oman yritystoimintansa lopettamiseen tai jatkamiseen liittyen. Päätöstapahtumassa jaetaan myös todistukset kampanjaan osallistumisesta. Kampanjan päättyessä tarjotaan  tietoa muista tahoista, jotka tarjoavat nuorille tukea tai tietoa yrittäjyyteen liittyen.