Kestävässä kehityksessä ollaan ajan hermolla

| HAMK Biotalous, Opiskelijaesittely


Iida Holck, kestävä kehitys, ympäristösuunnittelija (AMK)

Kestävä kehitys on ympäristöala, joka voidaan jakaa sosiaaliseen ja kulttuuriseenkestävyyteen, ekologiseen kestävyyteen ja taloudelliseen kestävyyteen.

”Parasta on päästä osallistumaan aitoihin projekteihin.”

Parasta on, kun lähdetään ulos luokasta ja päästään osallistumaan oikeisiin projekteihin yritysten kanssa. Niissä on oppinut eniten. Olemme esimerkiksi tehneet hulevesiprojektin Forssan kaupungin kanssa. Lisäksi olemme päässeet mukaan vesistön kunnostus- ja hoitokalastusprojekteihin. Meillä käy myös paljon vierailevia luennoitsijoita yrityksistä.

Emilia Hämäläinen, kestävä kehitys, ympäristösuunnittelija (AMK)

Opiskelen HAMKissa toista vuotta kestävää kehitystä. Opinnoissa ollaan kiitettävästi ajan hermolla. Kivointa on ollut päästä mukaan aitoihin työelämän projekteihin.

”Opinnoissa ollaan ajan hermolla.”

Teemme paljon ryhmätöitä, ja videointi on iso osa opiskelua. Kenttähommissa voidaan hyödyntää esimerkiksi kauko-ohjattavaa kopteria.

Koulutus antaa valmiudet monenlaisiin ympäristöalan työtehtäviin. Itseäni kiinnostavat materiaalivirrat ja viestintä, ja toivon löytäväni kivan työpaikan näiden parista.
HAMKin luonnonvara-alalla opiskellaan opintojaksot niputtavissa moduuleissa, jotka ovat lähtöisin työelämän ilmiöistä tai tarpeista:

Agrologi
Insinööri, bio- ja elintarviketekniikka
Metsätalousinsinööri
Hortonomi, rakennettu ympäristö
Hortonomi, puutarhatalous
Ympäristösuunnittelija

hamk.fi/biotalous

hamk1