Vuoden 2018 ammattitaidon Suomen mestarit ratkeavat tänään

| Mun elämä

Yli 400 ammatillisen oppilaitoksen opiskelijaa kilpailevat noin 45 eri ammattialan Suomen mestaruudesta Tampereella järjestettävässä Taitaja 2018 -kilpailussa. Vaikka vain yksi voi voittaa, osallistujille aukeaa kilpailun myötä lukuisia ovia tulevaisuuden työelämään.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuskessa kuhisee, kun sadat ammatillisten oppilaitosten opiskelijat ovat saapuneet kilpailemaan oman alansa Suomen mestaruudesta Taitaja 2018 -tapahtumaan. Lajisarjoja on laidasta laitaan: auton maalaamisesta florisiikan ja taloushallinnon kautta mekatroniikkaan.

Listaa tarkastellessa ymmärtää, miten laajan valikoiman erilaisia koulutusvaihtoehtoja Suomen ammatilliset oppilaitokset tarjoavat. Kilpailu oman alan huippuosaajan tittelistä voimistaa opiskelumotivaatiota ja kirkastaa parhaimmillaan myös työelämään liittyviä tavoitteita.

– Taitaja-tapahtuman perimmäinen tarkoitus on vahvistaa nuorten omaa arvostusta ammattitaitoaan kohtaan. Lisäksi tahdomme esitellä yläasteikäisille nuorille erilaisia alavaihtoehtoja ja näyttää työnantajasektorille, miten kovan tason ammattilaisia suomalainen ammatillinen koulutusjärjestelmä kouluttaa, tapahtuman markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Minna Alanko-Pirinen selventää.

Kansainvälistä kiinnostusta

Lajikilpailuiden lisäksi tapahtumassa nähdään myös lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijoita sekä kansainvälisiä kilpailijoita näyttämässä taitojaan. Ulkomaalaisia edustajia on yhteensä 38, ja kilpailemisen lisäksi he tarkastelevat myös laajemmin sitä, miten ammatillinen opetus on järjestetty Suomessa.

Tapahtuma on 28. laatuaan, ja se on avannut nuorille tulevaisuuden huippuosaajille ovia tulevaisuuden työelämään aina vuodesta 1988. Vuoden 2018 Taitajat selviävät tänään 17. toukokuuta, jolloin tapahtuma on avoin yleisölle.

Voit myös seurata kilpailuja suorana TaitajaTV:stä.

Lue juttumme vuoden 2015 kondiittori-sarjan voittaja Emeliina Papinniemestä, joka ponkaisi Taitaja 2015 -voiton jälkeen Abu Dhabissa järjestetyssä Worldskills-ammattitaitokilpailussa alansa maailmanmestariksi.

Teksti: Veera Sinervo

Kuva: Auri Kohola