Kohti isoja päätöksiä

| Blogi

Valitsinko oikein? Mitä nykyisille kaverisuhteille tapahtuu? Mitä se lukio-opiskelu käytännössä on? Tuntuukohan pidempi koulumatka miltä?

Blogi_Sandra_metsaViimeiset kuukaudet on tsempattu toisia, opiskeltu parhaamme mukaan ja mietitty tulevaisuutta. Väliin mahtui onneksi hiihtoloma, jonka aikana sai kelata omia ajatuksia ja nauttia. Loman aikana hotjoogasin, olin maaseudun rauhassa, ihastelin Ullanlinnaa ja kävin kahviloissa.

Tänään, tiistaina oli aika tehdä lopulliset päätökset tulevien koulujen osalta. Tämä on sellainen tilanne, jossa ei voi tietää valitseeko oikein vai väärin. Ajattelen niin, että jos tekee vääriä valintoja, ne ovat niitä mitkä kasvattavat ja opettavat. Tietysti toivon, että tulen pitämään siitä koulusta mihin ikinä pääsenkään. Oli se sitten iso tai pieni, monikulttuurinen, kaukana tai lähellä.Blogi_Sandra_liikenne

Sanottaisiko, et ei mua pelota. Sitä tunnetta en oo potenut kertaakaan. Asenne on näissäkin niin ratkaiseva. Se, miten lähtee kohti näitä uusia juttuja ja millä asenteella.

Näin minä ja kaverini keskustelimme tuntia ennen yhteishakua.

67676”Vielä on neljä kuukautta aikaa tsempata.” kaverini totesi.
”Totta, miltä susta tuntuu nyt?” minä kysyin.
”Oudolta. Jännittää pääsenkö sinne kouluun jonne todella haluan.” hän totesi.
”Entä miten käy meille, jos päädymme eri lukioihin?” minä kysyin.
”Ei anneta sen häiritä. Voimme tavata viikonloppuisin ja somen kautta voidaan onneksi olla helposti yhteyksissä.” hän totesi iloisesti.

Uskotaan itsemme, kykyihimme ja päätöksiimme. Ihanaa maaliskuuta!


Sandra Malmström

Bloggaaja on ysiluokkalainen, joka opiskelee Laajasalon peruskoulussa Helsingissä.