Konttorihommien vastapainona kurainen ja savinen työmaa

| HAMK Biotalous, Opiskelijaesittely

Jenna Halminen, rakennettu ympäristö, Hämeen ammattikorkeakoulu

Olen valmistunut Hämen ammattikorkeakoulusta, jossa opiskelin pääaineenani maisemasuunnittelua. Sivuaineeni oli viherrakentaminen. Harjoitteluistani toisen suoritin rakennustöissä ja toisen suunnittelupuolella. Nyt työskentelen osuuskunnassa, jonka kautta teen molempia hommia.

Tunnen koko kaaren, miten pihat rakentuvat. Pystyn hinnoittelemaan työni, tekemään suunnittelun sekä osaan myös rakentaa. Työskentelen niin omakotitalojen kuin asuntoosakeyhtiöidenkin parissa, joten monialaisuudesta on hyötyä.

Yrittäjyyden opinnot ovat olleet iso apu osuuskunnan pyörittämisessä ja antaneet valmiuksia toiminnan kehittämiseen. Osuuskunnan tarkoitus on mahdollistaa Lepaalla opiskelevien yrittäjämäinen työskentely.

Työnkuvaani kuuluu kokonaisten projektien pyöritys. Käyn asiakkaan luona tutustumassa kohteeseen, jonka pohjalta teen tarjouksen suunnitelmasta. Suunnitelman valmistuttua lähden rakentamaan kohdetta valmiiksi, kun sopimus toteutuksesta on tehty.

HAMKin kautta pääsin käymään tapahtumissa, joissa tutustuin alan toimijoihin. Alaa opiskelevien kannattaakin verkostoitua jo opintojen aikana.

Harjoittelujaksoista kannattaa ottaa kaikki irti ja hankkiutua paikkoihin, joissa saa tehdä monipuolisia tehtäviä. Kokemukseni on, ettei hyväksi suunnittelijaksi tulla, mikäli ei ymmärrä rakentamisesta.

Viherala on käytännönläheistä työskentelyä, jossa ollaan ihmisten kanssa tekemisissä. Konttorihommien vastapuoli on kurainen ja savinen työmaa.


 

Luonnonvara-alalla opiskelu tapahtuu tiimeissä. 15 opintopisteen suuruiset moduulit rakentuvat työelämän ilmiöistä tai tarpeista:

  • Agrologi
  • Insinööri, bio- ja elintarviketekniikka
  • Metsätalousinsinööri
  • Hortonomi, rakennettu ympäristö
  • Hortonomi, puutarhatalous
  • Ympäristösuunnittelija

HAMK_yhdistelma_vari_72

Teksti: Nina Pihlas
Kuva: Matti Poutanen