Kun koulu loppuu -sivusto uudistui – jo miljoona sivulatausta tänä vuonna!

| Artikkeli

Uusi ilme on web designer Amanda Koiviston käsialaa.

– Ulkoasun raikastamisen lisäksi ajatuksena on ollut helpottaa käyttäjää löytämään tarvitsemansa asiat kätevämmin. Uudistus kuitenkin jatkuu ja sivuston visuaalisuutta sekä ala- ja opiskelupaikkatarjontaa parannetaan edelleen, kertoo nuorisoviestinnän tuottaja Anne-Mari Rajala.

Kunkoululoppuu.fi-sivuston tarkoitus on tarjota nuorille tietoa koulutusmahdollisuuksista ja työelämästä. Ammattivideoissa näytetään, mitä eri ammateissa tehdään. Minne opiskelemaan -osiossa esitellään korkeakouluja ja toisen asteen oppilaitoksia. Tarjonta laajenee jatkuvasti.

Työelämää varten on koottu paikka, jossa opastetaan työnhaussa. Hurmaava Milka Suonpää tähdittää videoita, joista saa vinkkejä esimerkiksi video-CV:n tekemiseen tai työhaastatteluun valmistautumiseen.

DuunikoneOppisopimus ja yrittäjyys ovat saaneet omat osionsa, joihin kerätään kokemuspohjaisia tarinoita.

Myös Duunikone uudistui. Sen kysymyksiä selkeytettiin ja vastauksena käyttäjä saa konkreettisia ammatteja. Testin ulkoasu päivitetään syksyn aikana. Käy tekemässä Duunikone ja löydä suunta tulevaisuuteen!

Vertaistukea valintojen tekemiseen

Yksi sivuston vetonauloista on ollut Valinnan vaikeutta -blogi, jossa ysiluokkalainen Sandra ja abivuottaan viettävä Aino-Sofia ovat kertoneet tulevaisuuden valinnoistaan ja etenkin niiden vaikeudesta.

– Valintojen keskellä olevat nuoret tarvitsevat esimerkkejä ja vertaistukea pähkäilyilleen. Lähiaikoina esitellään myös sivuston uusi vloggari Ninni, Anne-Mari Rajala paljastaa.

Sivustolle haettiin bloggareita ja vloggareita, mutta yhtään poikaa ei uskaltautunut mukaan.

– Ysiluokkalaiset pojat, lähettäkää mailia kunkoululoppuu@tat.fi-osoitteeseen tai ottakaa yhteyttä somessa! Mukaan mahtuu vielä, Rajala kannustaa.

Seuraa meitä somessa

Kunkoululoppuu.fi-sivusto löytyy myös sosiaalisesta mediasta. Instagramin, Twitterin, YouTuben ja Facebookin lisäksi nuorille suunnattuja postauksia voi seurata Snapchatissa (KunKouluLoppuu).

– TET-harjoittelijamme Siiri ohjastaa meitä Snapchatissa kohti uusia avauksia. Ilman nuorten ideoita sivusto olisi huomattavasti puisevampi.

Rajalan mukaan nuoret saavat jatkossa osallistua yhä enemmän sivuston tekemiseen.

– Oman toimituksen kokoaminen on haaveena. Suunnittelimme juuri Siirin kanssa postikortteja, joita jaamme seuraavan kerran Studia-messuilla joulukuussa. Silloin julkaistaan myös abeille suunnattu Kun koulu loppuu -lehti, jossa on tekijöinä todellisia kykyjä, hän kiittelee.

Studia-messujen kävijöistä sopivimmalle on myös tarjolla kesätyöpaikka kunkoululoppuu.fi-sivustolla.