Lapin ammattikorkeakoulu tarjoaa elämyksiä

| Uncategorized

Kuvissa Lapin AMKn opiskelijoita; Laura Kuismanen ja Teemu Appelgren.

Laura Kuismanen, 21, liiketalouden opiskelija

“Liiketalouden logistiikan koulutuksesta saa hyvän pohjan työskentelee sitten ajojärjestelijänä tai kirjanpitäjänä.”

Abina

Lempiaineitani lukiossa olivat ehdottomasti englanti ja ruotsi. Voin sanoa, että rakastan edelleenkin ruotsia. Halusin opiskelemaan alalle, josta lukiossa käymistäni kielikursseista olisi hyötyä. Olen opiskellut kaksoistutkinnon, ja olen ammatiltani ravintolakokki. Minulle oli kuitenkin selvää, että se jäisi harrastukseksi. En halua tehdä töitä vain hellan edessä. Lähdin ensin opiskelemaan Lapin ammattikorkeakoulun liikeakatemiaan. Kun kuulin logistiikan alasta enemmän, päätin vaihtaa suuntautumistani.

Lapin AMK:ssa

Opiskelen nyt toista vuotta liiketaloutta. Opintomme ovat todella monipuolisia, sillä niihin kuuluu esimerkiksi markkinointia, logistiikkaa, taloushallintoa ja oikeusopintoja. Parasta on se, että opiskeluun kuuluu paljon ryhmätöitä. Meillä on iso luokka, ja kaikkien kanssa on tultava toimeen, mikä valmistaa mielestäni parhaiten työelämään. Torniossa on kiva opiskella, sillä täällä on hyvä meininki ja ihmisiin on helppo tutustua. Liiketalouden logistiikan koulutuksesta saa hyvän pohjan työskentelee sitten ajojärjestelijänä tai kirjanpitäjänä.

Töissä

Tein ennen joulua ensimmäisen harjoitteluni sisustusliikkeessä. Halusin työharjoitteluun kauppaan, sillä mielestäni siellä sai tarvittavaa logistiikka-alan kokemusta. Opin työharjoittelussa paljon uutta myyntityöstä. Minulla on edessä vielä toinen harjoittelu, ja sen suorittaminen vaihto-opiskelijana ulkomailla kiinnostaisi. Tutkintoni valmistaa minua asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Sellaisiin haluan, mutta varmasti eteneminen menee portaittain. Myöskään yrittäjäksi ryhtyminen ei ole poissuljettu vaihtoehto

Teemu Appelgren, 28, rakennustekniikan insinööriopiskelija

“Ammattikorkeakoulun harjoitteluissa olen päässyt työnjohtotehtäviin.”

Abina

En lukiossa ollut täysin varma, mikä minusta tulee isona. Ajattelin silloin, että tietotekniikka olisi alani. Hallitsin hyvin tietokoneet. Armeijan ja välivuoden jälkeen hainkin opiskelemaan tietotekniikkaan, mutta pian ymmärsin, ettei se ollutkaan minua varten. Lempiaineitani lukiossa olivat historia ja venäjä. Kielistä on ollut apua rakennusalalla, koska jo muutaman sanan ymmärtäminen helpottaa asioita. Lukion pitkästä matematiikasta ja fysiikasta taas on ollut eniten hyötyä opinnoissani.

Lapin AMK:ssa

Rakennustekniikka on hyvin yleissivistävä koulutus insinöörin uran kannalta. Opintoihin kuuluu paljon laskemista, mekaniikkaa ja lujuusoppia. Toisaalta tällaiselle vuosia rakennusalan töitä tehneelle löytyy myös paljon uutta opittavaa. Esimerkiksi betonitekniikan ja laskennan kurssit ovat olleet mielenkiintoisia. Aluksi opinnot olivat teoreettisia, mutta mitä pidemmälle olemme edenneet, sitä enemmän teemme ryhmätöitä. Koen, että niin oppii parhaiten, kun saa itse tehdä asioita.

Töissä

Menin heti lukion jälkeen töihin. Tein kaupanalan lisäksi töitä rakennusalalla, ja innostuin. Työnsä jäljen näkee taloa rakentaessa konkreettisemmin kuin missään muualla. Ennen opiskelua Rovaniemellä tein monipuolisesti rakennustyömaan eri tehtäviä, lukuun ottamatta sähkö- ja putkitöitä. Ammattikorkeakoulun harjoitteluissa olen päässyt työnjohtotehtäviin. Olen esimerkiksi ollut runkomestarina ja korjaamassa rakennusvirheitä. Pidän työstäni niin paljon, että voisin nähdä tekeväni tätä eläkeikään asti.

Lapin AMK on monialainen ammattikorkeakoulu, josta valmistuu osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Lapin AMK toimii Kemissä, Rovaniemellä ja Torniossa. Opiskelijoita on noin 5600 ja tutkintoon johtavaa koulutusta on seitsemällä koulutusalalla. Koulutusohjelmia on 22.

 • Business Information Technology
 • International Business
 • Nursing
 • Tourism

Haku: 7.1.–11.2.2014

 • Kulttuuriala
 • Luonnonvara- ja ympäristöala
 • Matkailu-, ravitsemis- ja talousala
 • Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
 • Tietojenkäsittely
 • Tekniikan ja liikenteen ala
 • Liiketalous ja hallinto

Haku: 3.3.–1.4.2014

lapinamk

Teksti: Virvamaria Toikka
Kuvat: Samuli Skantsi