Lapin ammattikorkeakoulun konetekniikassa tehdään projekteja oikeille asiakkaille

| Lapin ammattikorkeakoulu, Opiskelijaesittely

Sanna Lehto, kone- ja tuotantotekniikka, Lapin ammattikorkeakoulu

Hain Lapin ammattikorkeakouluun erityisesti kaivostekniikan opintojen houkuttelemana, sillä niitä ei muualla Suomessa ole tarjolla. Nyt opiskelen Kemissä jo kolmatta vuottani.

Opiskelussa parasta on uuden oppiminen ja itsensä jatkuva haastaminen. Opiskelu on todella työelämälähtöistä ja saamme tehdä oikeita projekteja aidoille työnantajille. Monipuolisuus on tuntunut teoreettisen lukion jälkeen mahtavalta. Kemin kampus on myös viihtyisä ja tiivis, ja uusiin ihmisiin on helppo tutustua. Koulun ilmapiiri on kannustava ja rento.

Nautin opinnoissa eniten laboratoriotyöskentelystä. Vaikkei jotain asiaa teorialuennolla heti ymmärtäisikään, asian oppii varmasti kun pääsee itse tekemään sen. Pidän myös projekteista, ne tuovat mielenkiintoista vaihtelua luennoilla istumiseen, ja niiden kautta saa tärkeitä kontakteja alan yrityksiin.

Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä kaivosteollisuuden parissa täällä Pohjois-Suomessa tai Ruotsissa, ja ehkä myöhemmin myös muualla maailmassa. Insinöörin työkenttä on onneksi laaja. Töitä voi tehdä esimerkiksi työnjohtajana tai suunnittelijana.

Olen viihtynyt Lapin ammattikorkeakoulussa mainiosti. Opetus on laadukasta ja koulu tarjoaa parhaat mahdolliset eväät työelämään. Olen saanut paljon ystäviä oman alani lisäksi myös muilta aloilta ja kampuksilta. Opiskeluaika on ollut elämäni parasta aikaa.


 

Konetekniikka, insinööri (AMK)

Konetekniikan koulutuksessa suuntaudutaan joko konetekniikkaan, jossa saadaan hyvät valmiudet toimia konealan suunnittelu-, markkinointi- ja opetustehtävissä tai tuotantotekniikkaan, jossa saadaan taidot koneiden, laitteiden ja prosessiteollisuuden tuotteiden tuotannosta. Suuntautua voi myös kaivostekniikkaan.

Lue lisää Lapin ammattikorkeakoulusta!

lapinamk

Teksti: Minttu Hytönen, kuva: Tina Koivuranta

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Lapin AMK:n kanssa.